Pedagógusoknak adtak át kitüntetéseket Balatonfüreden (veol.hu)

Balatonfüreden a pedagógusnapot a vírus miatt halasztották szeptemberre, de a fertőzés veszélye továbbra sem múlt el, ezért most is szűk körben ünnepeltek. A város polgármestere méltatta a pedagógusokat, majd köszönettel beszélt a szülők, gyermekek helytállásáról is. 

Gyorsan és jól alkalmazkodtak pedagógusaink az új feladatokhoz, megszervezték a távoktatást, a gyermekek ügyeletét, az étkeztetést, és elláttak minden adminisztratív feladatot – utalt Bóka István, Balatonfüred polgármestere a koronavírus alatti helyzetre a pedagógusnapon, az Anna Grand Hotelben, ahol elismeréseket is átadtak. A veol.hu tudósítása szerint a polgármester elmondta: a március óta eltelt időben teljesen új, szokatlan feladatokat kellett elvégezni iskolákban, óvodákban. A járvány miatt elrendelt vészhelyzetben, nagyon nehéz körülmények között kellett folytatni, befejezni a tanévet. Mindezt úgy, hogy több intézmény költözéssel együtt járó felújítása is megtörtént.

Kiemelte, a vészhelyzetben felértékelődött a kommunikáció, a türelem, a pedagógus és a szülő együttműködése. Utóbbinak főként a nevelésben volt nagy szerepe, ami az iskola kiemelt feladata az oktatás mellett.

Az elmúlt időszak hozadéka az is, hogy a városvezetők jobban látják, mennyire fontos az intézmények együttműködése. Szülőként még jobban megértettük, milyen fontos a tanár, a pedagógus. Utóbbiak pedig láthatták, milyen nagy szükség van rájuk, munkájukra a társadalom normális működéséhez

– fogalmazott Bóka István. Felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is nagy szükség van a figyelemre, az óvatosságra, a rendelkezések betartására azért, hogy az oktatási intézmények működhessenek.

Az ünnepi gondolatok után elismeréseket adtak át. Balatonfüred közoktatásáért kitüntetést vehetett át Molnárné Pocsai Ildikó, a Balatonfüredi Református Általános Iskola és Óvoda pedagógusa, Kontor Klára, a Lóczy Lajos Gimnázium pedagógusa és Gerván Győzőné, a Balatonfüredi Tündérkert Óvoda vezető-helyettese.