Partnerséget kötött a Pannon Egyetem, Veszprém városa és az MVM Zrt. (vehir.hu)

Nem egyszeri projektekben, hosszú távú stratégiában gondolkodik a három partner, akik hétfőn a Városházán kötöttek együttműködési megállapodást céljaik összehangolásáról.

A mostani megállapodás többrétű: az energetikai szektorral kapcsolatos tudományos kutatások, K+F+I programok, humánerőforrás-fejlesztés mellett a fenntarthatóságot is érinti, mely mind az egyetem, mind a város számára rendkívül fontos. Ezen a téren pedig még bőven akad kiaknázandó lehetőség, hiszen az energetikai megoldások egyre nagyobb szerepet kapnak a fenntarthatósági célok megvalósításánál, ám szükség van további tudományos kutatásokra a még hatékonyabb megoldások érdekében – írja a vehir.hu.

Porga Gyula polgármester szerint a mostani együttműködés ugyanakkor annyiban mégiscsak rendhagyó, hogy három szereplő között jön létre.

„A Pannon Egyetem és a város már többször kinyilvánította: fontos, hogy minél szorosabbra fűzzük a kapcsolatrendszerünket, hiszen akkor lesz sikeres a város, ha sikeresen működik az egyetem, ha támaszkodhat a tudására. Az egyetem sikere pedig nagyban múlik azon, hogy milyen városi szolgáltatások épülnek köréje. Jó látni, hogy ehhez a törekvéshez, ehhez a stratégiához találtunk egy harmadik partnert is. Ez a megállapodás ugyanis nem konkrét projektekre szól, hanem arról, hogy ez a három szereplő közösen szeretne bizonyos célokat elérni az energiagazdálkodás, a klímavédelem, a zöld energiára való áttérés terén, melyek között van 2023-ra vonatkozó terv, de 2030-ig megvalósítandó cél is. A megállapodásunk pedig remélhetőleg példaértékű lesz más nagyvárosoknak is”

– jelentette ki a városvezető.

Nagy átalakuláson ment keresztül az MVM Zrt. az elmúlt időszakban: a nemzetközi integrációnak köszönhetően egy hatalmas vállalatcsoport jött létre, amely az energetikai ellátólánc egészét lefedi és amely már több mint hatmillió ügyféllel rendelkezik. Számos fejlesztés előtt állunk, ebben a változó környezetben pedig nagy szükség van megbízható és stabil partnerekre. Éppen ezért is tekinthetjük nagyon jelentős mérföldkőnek ezt a lépést, amely révén egy nagyon komoly és reményeink szerint tartalmas együttműködés fog elmélyülni a felsőoktatás, az MVM Zrt. és Veszprém Megyei Jogú Város között

– mondta el dr. Tomaj Balázs, az MVM Zrt. kiskereskedelmi és ügyfélkapcsolati vezérigazgató-helyettese a megállapodás aláírásakor.

Az együttműködési megállapodás aláírói Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellára és dr. Gelencsér András rektor, Porga Gyula polgármester, dr. Tomaj Balázs, az MVM Zrt. kiskereskedelmi és ügyfélkapcsolati vezérigazgató-helyettese, valamint Gál Katalin, az MVM zrt. elnök-vezérigazgatói kormányzati tanácsadója voltak.