Panzió nyílhat abban a balatoni házban, ahol Molnár Csilla szépségkirálynő öngyilkos lett (Ripost)

Egykori fonyódi otthona hosszú éveken át üresen állt, ám ez hamarosan megváltozhat. 2017-ben közel 80 millió forintért árult ingatlan új tulajdonosa ugyanis úgy tervezi, panziót nyit az épületben.

A hétvégén a nyaralótulajdonosok útnak indultak a fővárosból, hogy az idényre rendbe szedjék a balatoni hétvégi házaikat. Így tett Ripost egyik olvasója is, aki, mint minden évben, ezúttal is elautózott Molnár Csilla egykori otthona előtt. Meglepődve látta a házon a hatalmas táblát, amely azt hirdeti: panzió várja a pihenni vágyókat.

„Nagy rajongója voltam Csillának, rettentően elkeserített, amikor eldobta magától az életét. Közel harminc éve vásároltuk a nyaralónkat a településen, azóta gyakran mentünk el a ház előtt nyaranta, még a mai napig a szomszédokkal is többször szóba kerül ez a tragédia” 

– mesélte  az asszony, aki hozzátette, úgy tudja, már évek óta próbálják eladni az ingatlant, de mintha átok ülne rajta, senkinek sem kell.

„Régóta árulják… Lehet, túl sokat kérnek érte, de azt nem gondolom, hogy a tragédia miatt nem kell senkinek, hiszen csak az itt lakók tudják, milyen szörnyűség történt a négy fal között. Azt hallottam, hogy a panzió a pandémia miatt még nem üzemel, de mivel rengeteg embert várnak nyáron a Balatonra, állítólag rövidesen nyitni fog. Egyébként jó helyen van, viszonylag közel a parthoz” 

– tette hozzá Klára.

Molnár Csilla a Miss Hungary szépségversenyre 1985 kora tavaszán jelentkezett. Az elődöntőn Kruppa Judittal holtversenyben első lett, a középdöntőn 4. helyezést ért el, majd 1985. október 5-én este, a Budapest Kongresszusi Központban megrendezett döntőn messze a legmagasabb pontszámmal nyerte el a Magyarország Szépe címet és a koronát. Udvarhölgyei Kruppa Judit és Füstös Veronika lettek.

1986. február 28-án Máltán, a Miss Európa szépségversenyen 3. helyezést ért el.

Győzelme után néhány hónappal a gimnáziumot magántanulóként folytatta, hogy eleget tudjon tenni a királynőségével járó felkéréseknek. Életét azonban megkeserítették a pletykák és az egyre szaporodó családi és közéleti konfliktusok.[2] 1986. július 10-én kora délután szülei házában halálos adag gyógyszert vett be, és már nem tudták megmenteni az életét.

A tragédia miatt az 1986-os szépségversenyt a középdöntőnél leállították, és 1989-ig nem is rendeztek Magyarországon ilyen vetélkedést.