Pályázati támogatással újult meg a badacsonytomaji Egészségház (veol.hu)

Az energetikai korszerűsítés során a badacsonytomaji létesítményben megújult az  elektromos hálózat, hőszivattyús fűtési rendszert építettek ki .

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő az avatási ünnepségen elmondta, hogy a Veszprém Megyei Önkormányzat 45 milliárdos összeggel gazdálkodott ebben a témában.

“Örülök, hogy a fejlesztések között a választókerületben a sümegi, nyirádi, ukki, taliándörögdi, ajka-padragkúti, és most a badacsonytomaji egészségház, orvosi rendelő is, Lesencetomajon egy szociális intézmény újult meg, hamarosan Lesenceistvándon is elkészül az egészségház. Talán ezek azok az intézmények, amelyeket a települések lakói közül a legtöbben keresnek fel, nem mindegy, hogy milyen komfort fogadja a betegeket, milyen körülmények között dolgozhatnak az orvosok.” – mondta Fenyvesi Zoltán és gratulált a városnak a sikerhez és az összefogáshoz, valamint a jó pályázathoz.

Krisztin N. László polgármester elmondta, hogy a 25 milliós pályázati támogatásnak köszönhetően az épületben megújult a már nagyon rossz állapotban levő elektromos hálózat, hőszivattyús fűtési rendszert építettek ki, több mint 21 millióból. Mostanra a korábbiakkal szemben a szomszédos óvoda és a rendelő épülete is külön fűtési rendszerrel működik. Korszerű gépeket vásároltak az orvosi rendelőkbe, például EKG-t és modern nyomtatót, laptopot – olvasható a veol.hu cikkében.