Pályázati támogatásból újult meg a szigligeti iskola (veol.hu)

Átadták a helyi általános iskola keleti szárnyának felújított épületét, amely korábban már beázott a palatető alatt. Avató beszédében Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy a választókerületben ebben a tanévben már a harmadik iskolai avatáson vehet részt, ennél jobb hír nem is lehetne.

A szigligeti iskolában néhány évvel ezelőtt még hatvan diák sem tanult, az intézmény jövője miatt pedig ennek nagy jelentősége volt. Nem hittem volna, hogy rövid időn belül megháromszorozódik a létszám, de a pedagógusok hittek benne, hogy meg lehet menteni az iskolát és tettek érte. Olyan lehetőségeket biztosítottak, amelyek legalább olyan jók, ha nem jobbak, mint egy városi iskolában. Nagy öröm, ez, hiszen, ha a tanulói létszám, a szakmai színvonal és minden lehetőség adott, akkor biztos a pályázati lehetőség, tavaly a Magyar Falu Program keretében oktatási intézmények fejlesztésére is lehetőség nyílt

– mondta a képviselő és gratulált a sikerhez a veol.hu tudósítása szerint.

Szűcs Attila a Balatonfüredi Tankerületi Központ szakmai vezetője kifejezte abbéli bizalmát, hogy ebben a tanévben a beázások okozta problémák megszűnnek és olyan dolgokra fókuszálhatnak a diákok, amelyek a végcélt, hogy a középiskolai tanulmányokat megkezdhetik, tehetségüket kibontakoztathatják, eredményesen segíthetik.

A fejlesztés az út egy olyan állomása, amelyet az önkormányzattal való együttműködés nélkül nem érhettük volna el. Már 2017-ben láttuk, hogy olyan közös akarat jellemzi a közösséget, amely az iskola megtartására törekszik. Az iskola már kilógott kicsit a fejlődő település nyújtotta képből, de bízom benne, hogy a jövőben még tehetünk azért, hogy tovább szépüljön

– mondta Szűcs Attila.

Dömötöri Józsefné intézményvezető kifejezte köszönetét mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a felújításhoz.  Hozzátette, hogy az idei tanévet már 144 fővel indították, tavaly 119, 2017-18-ban 70 tanuló volt.