Paktum a foglalkoztatásért Keszthelyen (Balatoni Krónika)

A Keszthelyen és Zalaszentgróton párhuzamosan megvalósuló foglalkoztatási paktum projekt 2018 óta zajlik. A két járásban bérköltség-támogatásokkal, képzésekkel és vállalkozóvá válási támogatásokkal segítik, hogy minél többen dolgozhassanak.

Az együttműködés fő célja az inaktívak megszólítása és munkába állítása, de az egyéb, hátrányos helyzetű munkavállalók is lehetőséget kaptak ebben a projektben, hogy hat-nyolc, vagy három hónapos támogatással beilleszkedjenek újra a munkaerőpiacra – írja a Balatoni Krónika.

A paktumban részt vevő Zala Megyei Kormányhivatal adatai szerint Keszthelyen és térségében a szolgáltatást végző, a vendéglátást és a szektort kiszolgáló vállalkozásoknál helyezkedtek el a programba bevont ügyfelek. Fontos cél, hogy akit munkához segítettek, az tartósan dolgozhasson. A foglalkoztatási paktum még szeptember végéig nyújthat támogatásokat. Jelenleg még 90 napos százszázalékos bértámogatást tudnak biztosítani a munkavállalóknak. A járvány miatt felbolydult munkaerőpiaci viszonyok közt ez is nagy segítség lehet.

A Kelet-Zalai Paktum támogatásával összesen 206 fő került be a programba. 25 fő vett részt képzéseken, 16 személyt a vállalkozóvá válásban segített, bérköltség-támogatásban 106-an részesültek.