Padon alvó embert fosztott ki Siófokon, fegyházra ítélték (sonline.hu)

Gyorsított eljárásban az elfogásától számított két napon belül bíróság elé állították azt a többszörösen büntetett előéletű 35 éves férfit, aki egy padon alvó ember értékeit vette el Siófokon.

A vádlott 2020 júniusában szabadult korábbi, szintén kifosztás miatt kiszabott börtönbüntetéséből. Augusztusnak utolsó hétvégéjén Siófokon az utcán felfigyelt a sértettre, aki egy átmulatott éjszaka után ittasan elaludt egy padon. Odalépett hozzá, majd egy lámpával az arcába világítva meggyőződött arról, hogy valóban alszik. Ezután a férfi védekezésre képtelen állapotát kihasználva átkutatta a ruházatát, pénztárcát, készpénzt, mobiltelefont és személyes okiratokat vett magához.

A siófoki rendőrök azonban néhány órán belül elfogták és őrizetbe vették a vádlottat, aki ellen a Siófoki Járási Ügyészség még az őrizetbe vétel 72 órás időtartama alatt vádat emelt. A Siófoki Járásbíróság a napokban megtartott tárgyaláson a férfit a váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és 5 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint 6 évre eltiltotta a közügyektől. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, míg a védelem enyhítésért fellebbezett, és mivel az ítélet nem emelkedett jogerőre, ezért az ügyészség indítványára a bíróság a vádlott letartóztatását is elrendelte – írja a sonline.hu.