Ötcsillagos minősítés a Zalakarosi Fürdőnek (kanizsaujsag.hu)

Ötcsillagos minősítést kapott a EuropeSpa Med Nemzetközi Fürdőszövetségtől a Zalakarosi Fürdő. A védjegyként is használható tanúsítványt sajtótájékoztatón mutatták be, ahol az is elhangzott, hogy minek köszönhető és mit jelent az elismerés, valamint, hogy a fürdő kiváló évet zárt 2019-ben.  A nemzetközi fürdőszövetség több száz európai fürdőt tömörít, az 5 csillagos minősítéshez szigorú kritériumrendszernek kell megfelelni.

A zalakarosi fürdő 2018-ban készítette el kétéves stratégiai tervét, amiben ennek a minősítésnek az elérése is szerepelt. Ehhez szükség volt a gyógykert és a gyógycentrum felújítására. A munkálatokkal tavaly végeztek a szakemberek, a vendégek a korszerűsített részeket 2019 nyarán vehették birtokba.

– El is indítottuk a minőségi eljárást. Ennek van egy szigorú kritériumrendszere, egy pontozási rendszer, hogy minek kell megfelelni. Ebben benne van a kollégák szakképzettsége, a létesítmények műszaki állapota, szolgáltatások, ellátottság, eszközellátottság. Ennek a rendszernek feleltünk meg. A Zalakarosi Fürdő ezzel belépett a nemzetközi fürdő elitbe – idézi a kanizsaujsag.hu Cziráki Lászlót, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatóját.

A város polgármestere szerint a település és a fürdő szimbiózisa a fejlődés záloga.  – A fürdő nyilván egy önálló világ is, de a települési fejlesztésekkel és a szállodafejlesztésekkel együtt képez egy olyan szolgáltatási rendszert, amely, ha magas színvonalú, akkor sikerre van ítélve – fogalmazott Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.

A fejlesztések nem állnak le a fürdővárosban: a településen elkezdődött a gyógyhelyi városközpont kialakítása, a fürdő pedig a strandon lévő gyermekmedence felújítását, ifjúsági szálló kialakítását és a beléptető rendszer rekonstrukcióját tervezi 2020-ra.