Öt éves a Balatoni KÖR: születésnap GasztroPiknikkel Balatonfüreden

Az 5. születésnapját ünneplő Balatoni KÖR egyik legjelentősebb és legnépszerűbb eseménye a GasztroPiknik sorozat, amely negyedik állomásához érkezik március 2-án, szombaton Balatonfüreden: 9 étterem, 10 borászat, 1 pálinka manufaktúra és 1 cukrászat egy időben, egy helyen mutatkozik be, a balatonfüredi Aura Hotel parkolójában felállított rendezvénysátorban.

A tó körüli, egész évben nyitva tartó minőségi borászatokat és vendéglátóhelyeket tömörítő egyesület  azért jött létre, hogy természetes egységként kezelve a Balatont, magasabb szintre emelje a gasztronómiát és a vendéglátást, valamint a régióközpontú szemlélet révén a helyi életminőség javítása is küldetése részévé vált.

„Egy csodálatos időszakban vagyunk, szemünk láttára, részben a munkánk hatására alakul, változik a Balaton. Kezdjük elengedni a múlt árnyait, helyére minőség és barátság költözik, és ennek a folyamatnak alapja lett a BalatoniKÖR. Büszkék vagyunk rá, hogy ‘Egész évben Balaton’ és ‘Egymást ajánljuk’ szlogenjeink néhány év alatt valós tartalommal gazdagodtak- értékelt Laposa Bence, az 5 éves jubileumot ünneplő Balatoni Kör elnöke.

Az egyesület az elmúlt években számos, a közönség és média figyelmét megragadó, a balatoni vendéglátás jövőjét meghatározó rendezvényt szervezett.

 

Helyszín: 8230 Balatonfüred, Munkácsy Mihály utca 5., Aura Hotel melletti parkoló

Időpont: március 2. 12-20 óráig

 

Részletes program:

12:00–20:00    Kóstold körbe a Balaton ízeit! BalatoniKÖR GasztroPiknik a résztvevő éttermek, cukrászdák és borászatok kínálatával.

14:00–20:00    Zenél a Budapest Bangó Band.

 

Gyerekprogramok:

12:00–18:00    Fanyűvő játékpark  14.00-16.00     Legyél Te a legjobb (gyerek)séf Füreden! Varázslatos kókuszgolyókészítés Füred Kapitánnyal, nyereményekkel.

 

Kísérőrendezvény:

A téli vitorlázás szerelmesei a HidegenLégióval 6 nap alatt (március 2-7.) körbevitorlázzák a Balatont. A túra gyülekező helyszíne, és első állomása Balatonfüred, a BalatoniKÖR GasztroPiknik rendezvénye lesz. www.hidegenlegio.hu

A Balatoni KÖR GasztroPiknik sorozatának következő állomása: március 23. Köveskál.

 

További információk: www.balatonikor.hu

A résztvevő éttermek, borászatok listája és a rendezvény részletes programja elérhető a Balatoni Kör közösségi oldalán:

www.facebook.com/balatonikor

A GasztroPiknik sorozat reklámfilmje itt látható.