Ősznyitó fesztivál lesz a hétvégén a Csavargőzösön

Színes programokkal várják a hajózás és a gasztronómia kedvelőit szeptember 14-én szombaton, a Balaton Csavargőzös Műemlékhajó ősznyitó rendezvényén, Balatonbogláron.  

Balaton Csavargőzös Ősznyitó – Gasztro Bormóló megnyitója 11 órakor kezdődik. Az egybegyűlteket Kopasz Árpád, a Csavargőzös üzemeltetője. A rendezvényen beszédet mond Miklós Mészáros Balatonboglár és Kondor Géza Révfülöp polgármestere. Az egész napos program keretében megtartják a VI. Gőzcsónak találkozót, valamint a Révfülöpi RC modellhajósok találkozóját. Emellett az érdeklődők megtekinthetik a Csongor és Tünde szabadtéri youngtimer dízelmotor kiállítást, a Magyar Gép És Dutra Múzeum veterán Dutra bemutatóját, de lesz íjászat gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, valamint elektromos kerékpár bemutató is.

Déltől megnyitja kapuit a Csavargőzös Bormóló is a gasztronómia iránt érdeklődőknek.  A Balatoni Hajózási Zrt.-vel együttműködve pezsegni fog a boglári BAHART kikötő is: reggel sétahajó indul a BAHART Regatta vitorlásverseny rajtjának megtekintésével, valamint folyamatosan közlekednek a menetrendi járatok.

A csavargőzös 1873 óta szolgált a Balatonon és a Dunán, Magyarországon és Ausztriában. Hajtotta gőzgép és dízel motor. Sok tulajdonos üzemeltette számos szolgálati területen. 2012-ben Műemlék Hajó lett Balatonbogláron, most a balatoni gőzhajózást ismerteti meg az idelátogató vendégekkel.