Összehangolt ellenőrzést tartott a rendőrség az M7-es autópályán

Az előzési tilalom érvényre juttatása volt a fő célja annak az ellenőrzésnek, melyet a somogyi és a veszprémi rendőrök közösen végeztek csütörtökön az M7-es autópályán.

A két megyei rendőr-főkapitányság munkatársai az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán tartottak ellenőrzést. Az intézkedés elsősorban a nehéz tehergépkocsik előzési tilalmának ellenőrzésére és a követési távolság betartására irányult. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint szabálytalan előzés és követési távolság be nem tartása miatt összesen 22 járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, közülük 16 külföldi ellen.

A rendőrség az ellenőrzés kapcsán is felhívja a figyelmet arra, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között a 7500 kilogrammot meghaladó össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel. Előzési tilalom esetén pedig ezen járműveknek olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy járműszerelvény biztonságosan besorolhasson.