Orvosok Siófok új díszpolgárai – születésnapi ünnepség az ötvenéves városban

Éjszakába nyúló programokkal ünnepelte Siófok várossá válásának félévszázados évfordulóját. Az advent első vasárnapja előtti péntek hagyományosan Siófok városnapja, amely az egész éves jubileumi ünnepségsorozat megkoronázása volt a nyár fővárosában.

Az eredményes diákokat köszöntötték délelőtt a Kálmán Imre Kulturális Központban, miközben a város főterén már a jótékonysági vásárra készültek a helyi civil szervezetek. Estig árulták portékáikat, a befolyó összeg felével ezúttal a Nyitnikék óvodát támogatták.

Harmadik alkalommal épült fel a mézeskalácsváros, melynek épületeit árverésre bocsátják. Idén egy csontvelő átültetésen átesett siófoki kislány felépülését szolgálják a licitből befolyó forintok.

A helyi alkotók tárlatának megnyitója és a virágosítási verseny eredményhirdetése után ünnepség keretében adták át a díszpolgári címeket, a „Siófokért” érmeket és polgármesteri elismerő okleveleket. Idén a városi kórház két elismert orvosa, dr. Farkas Sándor nyugalmazott sebész főorvos, és dr. Kersák János nyugalmazott belgyógyász főorvos vehette át a díszpolgári címet a város polgármesterétől.  „Siófokért”  érmet kapott Majoros János, a Piroska Csárda tulajdonosa, valamint a siófoki református gyülekezet lelkész házaspárja, Bartha Béla és Bartháné Tatár Imola.

A jubileum alkalmából Siófok valamennyi testvérvárosa és partnertelepülése „Siófok Barátja” címet kapott.  Dr. Lengyel Róbert a jubileumi esztendő emlékére emlékplakettet adott át  a megyei és járási vezetőknek, Potocskáné Kőrösi Anita volt alpolgármesternek,  országgyűlési képviselőnek, Witzmann Mihály országgyűlési képviselőnek, a képviselő testület tagjainak és a város jegyzőjének.

Az estét szabadtéri nagykoncert és nagyszabású születésnapi parti zárta Siófokon.