Leállíttatta az építésügyi hatóság az óriási fúrógépet is bevető csopaki építkezést

Mint arról pár napja hírt adtunk, a csopaki közforgalmú kikötő mólószárnyán óriási fúrógépet is bevetve betonozták egy új építmény alapjait strandi besorolású magánterületen az elmúlt hetekben, a munka a hétvégén is gőzerővel folyt. Olvasóink megkeresésére továbbítottuk a fotókat és kérdéseket több hatósághoz is, hogy megtudjuk, miféle engedélyek birtokában lehet olyan alapozást végezni ma egy balatoni mólón, ami sok emeletes házat is elbírna. Az építtető közlése szerint mólóerősítésről van szó. A leginkább illetékes építésügyi hatóság leállíttatta az építkezést, és ma eljárást indított az ügyben – derül ki a Veszprém Megyei Kormányhivataltól megérkezett válaszból. 

 

“Építtető az építésügyi hatóság felé bejelentést nem tett, kérelmet nem nyújtott be. A kormányhivatal építéshatósági hatáskörében eljárva ellenőrizte a hivatkozott építés körülményeit, majd a kivitelezési tevékenység végzését megtiltotta. A kormányhivatal a tényállás további tisztázására eljárást indított az ügyben, melyről az építtető ma tájékoztatást kapott” – áll a  Veszprém Megyei Kormányhivatal hirbalaton.hu kérdéseire adott válaszában.

Az olvasóink által küldött fotókat, egyéb információkat, és a beruházó képviselőjének levelét az építkezésről itt közöltük.

A többi hatóság válaszait korábbi hírünkben olvashatják.

Korábban közölt olvasói fotó a csopaki mólónál februárban alapozó fúrógépről