Optimist hajóosztályban csapnak össze a gyerekek Balatonfüreden

Június utolsó előtti hétvégéjén, június 21-23. között rendezik a Rooster BYC Kupa Optimist Ranglistaversenyt Balatonfüreden. A BYC Kupa a Balatonfüredi Yacht Club évente megrendezésre kerülő versenye, amelyen minden alkalommal egyre több versenyzőt fogadnak.

A verseny névadó szponzorai a Rooster Sailing Ltd. és magyarországi képviselője így az értékes nyeremények és nevezési ajándékok garantáltak – áll a BYC közleményében.

A Videopress felajánlásával idén is gazdára talál a Fair Sail díj. A legnagyobb küzdő díját az a fiú és lány versenyző kapja, aki a versenyben leghátul végzett úgy, hogy a verseny összes futamát teljesítette és az eredményében nincs betű – beleértve a kiejthető futamokat is.

A Balatonfüredi Yacht Club idén is komoly figyelmet fordít a környezettudatos versenyzésre. A nevezések során újrahasznosított tollakkal és papírokkal dolgoznak, szelektíven gyűjtik a szemetet, tisztítószereik kiválasztásánál is a vegyszermentes, biológiailag lebomló szereket részesítik előnyben. Törekvésükben számítanak a versenyzőkre is: a verseny területén kihelyezett vízautomaták segítségével a műanyag vizes palackokat újra lehet tölteni, a már fölöslegessé vált üvegeket pedig a szemetesekre szerelt palackprésekkel tudják összenyomni.