Olimpiai, Európa- és magyar bajnokok is együtt versenyeztek Hévízen

A számos lelkes amatőr induló mellett bőven akadtak profi versenyzők is a 2022. november 5-én Hévízen megrendezett HéVíziBivaly Duatlon versenyen.

A verseny főszervezője, a Hévízi Turisztikai Np. Kft. 2021-ben egy, a maga nemében páratlan sportversenyt, a HÉVÍZIBIVALY DUATLON-t keltett életre. Az evezés és futás párosítása nem tartozik a hivatalos duatlon versenyek közé, de az igazi egyediséget a különlegesen gyönyörű helyszín és persze a csípős novemberi idő adja – közölték a szervezők.

A tavalyi sikeres kezdést követően idén 205-en neveztek a megmérettetésre, köztük több olyan még aktív vagy volt profi sportoló is, akiket az időeredmény mellett egyértelműen a verseny unikalitása és jó hangulata vonzott Hévízre. Ezért lehetett, hogy egy egyszerű túrakenuval, az amatőrökkel együtt, csapatban indult Novák Ferenc Sydney olimpiai bajnoka, kajakkal érkezett Berekalli Éva a magyar rafting csapat tagja, versenyhajóval szállt vízre Kassai Álmos a VASAS kajak-kenu szakosztályának vezetőedzője, de itt volt még Bérces Edit világrekorder ultramaraton futó, Oertel „42” Nándi vagy épp a kajakos Börcsök Balázs és lánya, akik most egy apa-lánya csapatot alkottak a Hévízen.

Összesen 104 egyéni versenyző, valamint 2 és 3 fős csapat állt rajthoz, és csak mindössze egyetlen csapat volt kénytelen feladni a versenyt.

Legjobb idővel idén is Kassai Álmos (K1 kategória) végzett a versenyben, 1:57:00 perc alatt teljesítette a távot. Csapatban a leggyorsabban Börcsök Balázs és Börcsök Csenge értek célba, az ő idejük 2:01:19. A leggyorsabb női versenyző Berekalli Éva lett, 2:23:18-as időeredménnyel.

Kategóriánként 3 díjat osztottak ki a szervezők, továbbá abszolút első és különdíjakat is kaptak a versenyzők, melyekhez az ajándékokat a hévízi szolgáltatók, szállodák, éttermek, környékbeli borászatok, a Hévízi Tófürdő, valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park ajánlottak fel.