14 fokos Balatonnal és 91 centis vízállással indul az október

Szeptemberben még tömegek élvezték a kései meleget a Balatonnál, október elsejére 14 Celsius fokosra hűlt le a tó vize – a hajnali siófoki mérés szerint. Az átlagos vízállás az elmúlt napok esőzéseinek hatására a 90 centiméteres mélypontról elmozdult, jelenleg 91 centiméteres – a met.hu és a vizugy.hu adatai szerint. Az üdülőrégióban a legmagasabb nappali hőmérséklet a térség keleti részén 15, 16 fok körül, nyugaton 18, 19 fok körül alakul. Késő estére 13 fok köré hűl le a levegő. Szombatig ismét melegszik az idő.
Csütörtökön gyenge, mérsékelt (5-25 km/h) északnyugati szelet elsősorban a térség keleti felében élénk (25-40 km/h), délelőtt esetleg egy-egy erős közeli (40-45 km/h) széllökés kísérheti. A Balaton nyugati felében gyenge (5-20 km/h) nyugatias (dny, ny, ény) szél valószínű, amely átmenetileg megélénkülhet (25-30 km/h).
Délután nyugat felől tovább gyengül a légmozgás, a Balaton nyugati felében egyre inkább gyenge (5-15 km/h) változó irányú, míg a keleti medencében és a Velencei-tónál időnként élénk (25-30 km/h) északnyugati, nyugati szél valószínű. Estére a keleti részeken is gyenge, változó irányúvá válik a légmozgás.
Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható. Kisebb eső, zápor kialakulhat. A Balaton nyugati részén délután felszakadozhat a felhőzet és kisüthet a nap.