Okospadból okoskocka Balatonalmádiban (veszpremkukac.hu)

A Balaton-part első nyolcszemélyes okospadját, amely fedett kialakításával inkább okoskockának nevezhető, a héten vehették birtokukba a balatonalmádi móló környékén sétálók. A hazai tervezésű, fejlesztésű és gyártású okospadot napenergia tölti, minden alkatrésze magyar gyártású – derül ki a veszpremkukac.hu híradásából.

 

Feltöltődhet Balatonalmádiban az is, aki nem úszik, hajózik, templomokat látogat, hanem csak úgy sétál a móló melletti parkban. A feltöltődés szó szerint értendő, ugyanis mától használható az a modern, letisztult, tökéletes formájú okospad, amelyből egyelőre nincs több a magyar tenger partján. Az Aranyhíd Polgári Egyesület szerződést kötött az okospad tervezőivel, a Kuube Kft. tagjaival, hogy a hárommillió forint értékű szerkezetet ingyen bocsátják a város rendelkezésére.

A társaság vezetője, Gallai Máté igazgató szerint a fenntartható fejlődés mellett kötelezték el magukat, ezért a bútor működése megújuló energián alapszik. Terveztek két- és négyszemélyes padokat, ezek is kizárólag magyar alkatrészekből készülnek.

Az Almádiban épített nyolcszemélyes pad váza, a fedőüvege, a napelem, a töltésvezérlő elektronikája is hazai gyártású. Rozsdamentes, újrahasznosítható alumínium a felépítmény. Időtálló minőség, így nem kell számolni az amortizáció okozta hulladék miatti környezetterheléssel. Ülőfelülete kőrisfa padozat.

Rendelkezik USB-bemenetekkel és vezeték nélküli töltővel. 4G mobilinternetet használ, a hálózathoz korlátlan számban csatlakozhatnak a felhasználók. Folyamatosan monitorozza környezetének változásait: UV-sugárzási szintet, levegőminőséget, zajszennyezettséget, páratartalmat és légnyomást is mér egyszerre. Az adatok helyben, a beépített kijelzőn követhetők nyomon, online pedig a pad tulajdonosa ellenőrizheti a szerverről.

A teljes cikk itt olvasható.