Nyolc tonna elektronikai cikket szállítottak el Fonyódról (sonline.hu)

Nagy sikerrel zárult idén Fonyódon az elektronikai hulladékgyűjtés. Április 28-án és 29-én biztosítottak lehetőséget az elektronikai hulladékok leadására a helyi lakóknak vagy ingatlantulajdonosoknak.

Nem csak háztartási kisgépektől lehetett így megszabadulni, de akár fűnyírót, vagy informatikai eszközöket, akkumulátort is átvettünk, sorolta Erdei Barnabás alpolgármester a sonline.hu tudósítása szerint.

A fonyódiak éltek a lehetőséggel és folyamatosan vitték a feleslegessé vált kütyüiket leadni. Így végül az elszállítást végző cég 100 köbméter hulladékot vitt el. – Egyre több elektronikai eszközt használunk, így egyre több az ilyen jellegű hulladék is. Szeretnénk tudatosságra ösztönözni az embereket, hogy ezeket ne a kommunális hulladék közé dobják, tette hozzá az alpolgármester.

A környezettudatosságra nagy hangsúlyt fektetnek Fonyódon, így a Föld napján szemétgyűjtést szerveztek a városban. A Fonyódi Városvédő és Szépítő Egyesület, az Alapvető Emberi Értékekért Közhasznú Alapítvány, a fonyódi Lions Club és a Nők a Balatonért Egyesület közreműködésével tizennyolc zsák kidobott szemetet gyűjtöttek össze Fonyódon, Bélatelepen és Fonyódligeten az önkéntesek.