Nyílt nap a DRV-nél a Víz világnapja alkalmából

Családi programokkal, gyerekkoncerttel, ismeretterjesztő előadásokkal várja az érdeklődőket a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. március 22-én. A DRV nemcsak Siófok főterén szervez programokat, de ismét megnyitja kapuit a nagyközönség előtt, így az érdeklődők a víz világnapja kapcsán a szennyvíztisztító telepekre és laboratóriumokba is ellátogathatnak. A változatos programok a társaság tudatos víz- és csatornahasználatra edukáló, az EU által támogatott szemléletformáló projektje keretében valósulnak meg.

 

A társaság március 22-én, a víz világnapján számos programmal készül: kvízjáték, Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar koncertje, izgalmas laborbemutató, valamint Németh Nándor úszó olimpikonunkkal való beszélgetés is vár mindenkit Siófok főterén, de a rendezvény napján egész nap nyitva áll a társaság diagnosztikai autója, és a szemetes-, a mentő- és a tűzoltóautók működésének megismerésére is lehetőség nyílik. (Erről a DRV itt írt korábbi közleményében.)

A világnaphoz kapcsolódóan a DRV véradásokat is tart 5 telephelyén, továbbá vízmű- és szennyvíztelepein, valamint akkreditált laboratóriumaiban a tudatos vízfelhasználás lehetőségeivel, a csatornaillemtan alapvetéseivel, valamint a cég szolgáltatásaival és feladataival is megismerkedhetnek az érdeklődők. A nyílt napokról bővebb információ a DRV honlapján található.

***

Az Egyesült Nemzetek Szövetségének döntése értelmében március 22-e 1992 óta a víz világnapja. A nemzetközi jeles nap idén a felszín alatti vizek védelmére fókuszál – mindez azért különösen fontos, mert az édesvízkészletünk jelentős hányadát ezek a föld felszíne alatt található vízforrások teszik ki.  Ezek a vízbázisok táplálják az ivóvíz-hálózatot, az ipart és a mezőgazdaságot, és fenntartják a Föld természetes ökoszisztémáit is. A felszín alatti vizek kulcsszerepet játszanak az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodásban is – védelmükre tehát nemcsak a jelenünk, de a bolygónk jövője miatt is elengedhetetlen szükség van.

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. elkötelezett a tudatos vízhasználat, valamint az természetes vízbázisaink megóvása mellett, így a víziközmű-társaság évek óta aktív szervezője és résztvevője a víz világnapjához kapcsolódó eseményeknek.

Próbára tehetik tudásukat az érdeklődők az online kvízzel, és zajlik a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. ugyancsak hagyományos rajzpályázata is, melynek idei jelmondata: Hétköznapi szuperhősök a bolygóért. A DRV Zrt. működési területén élő óvodások, általános iskolások, középiskolások és felnőttek számára meghirdetett pályázatra március 31-ig várják az alkotásokat.