Nyílt nap a Veszprémi Petőfi Színházban (veol.hu)

Hagyományos jelleggel ismét megrendezi a Veszprémi Petőfi Színház a minden évben több száz színházkedvelőt vonzó nyílt napját – írja a veol.hu.

Szeptember második hétvégéjén, 10-én, szombaton 15 órától vidám, a színházi világba betekintést nyújtó Hétpróba a bérletekért programsorozattal és többek között zenés műsorral várják az érdeklődőket a dísztéren és a színházépületben. A lelkes jelentkezők kipróbálhatják magukat világosítóként, kellékesként, ügyelőként, színészmesterséget tanulhatnak a társulat vezető művészeitől, megismerhetik a gyors öltözés titkait, megtanulhatnak egy dalt és egy koreográfiát is, melyet a nap végén közösen adnak elő a résztvevők és a színészek. Érdemes jelentkezni a programsorozatra, hiszen nemcsak felejthetetlen délutánt ígér a Veszprémi Petőfi Színház, de számos ajándék talál gazdára a délután végén.

A programok elnevezés: AkusztiKaland – Viktóriáért indul a ,,honvédbanda” (daltanulás és hangfelvétel); MegVilágosodás – Holdbeli fényáradat (világosítói feladatok); SzínÉszszerűen – Legyél Te is PetőfIfjú! (a  színészmesterség fortélyainak elsajátítása); FelÜgyelőség –ÉvadraHívó (ügyelői feladatok); KellékKavalkád – ILLATos kellékSZERTÁR (kellékezési feladatok); RongyLábakon – MagyarVirtusTánc (hangoló a Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválra); RuhaTárház – FARMERKIRÁLYság a jelmeztárban (gyorsöltözés-feladat).

Az érdeklődők megnyerhetik kedvenc dalukat, kihúzhatják nótájukat. A dísztéren zenés műsorok követik egymást, azok dalait a nézők sorsolhatják ki. Kvízjátékokkal, értékes színházi nyereményekkel és vidám hangulattal várják a résztvevőket. A vetélkedőre előzetesen lehet jelentkezni.