Nőtt a tanulók száma a balatonfűzfői alapítványi iskolában (veol.hu)

Az ember jó szívvel megy be a Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolába, mert a főbejáratnál egy Isten hozott! feliratú tábla fogadja, mely a keresztény, konzervatív értékekre hívja fel a figyelmet. Bárdi Farkas János, az iskola alapítója és társelnöke nem tagadja, hogy valóban ezt a szemléletet vallják, de ezt nem kívánják ráerőltetni a dolgozókra és a tanulókra.

2013-ban hoztuk létre az alapítványi iskolát egy másik településen, majd 2018-ban átköltöztünk Balatonfűzfőre. Egy csodálatos épületet vásároltunk meg, ennek a felújítása nagyrészt megtörtént. Nem titkolt célunk volt az iskola létrehozásával, hogy a magyar hagyományőrzés, nemzeti tudat előtérbe kerüljön, ezzel megtartva az identitásunkat. Nyolc évvel ezelőtt tizenhárom diákkal kezdtük a tan- évet, a létszám az elmúlt években folyamatosan növekedett, aminek nagyon örülünk. Jelenleg közel kétszáz tanulója van az iskolának

– mondta a veol.hu-nak Bárdi Farkas János. Az igazgató kifejtette: kiemelten támogatják az otthoni oktatást, az egyéni munkarendet (magántanulói státusz) az erre a célra kidolgozott távoktatási programjukkal mind a Magyarországon, mind a külföldön élő gyermekek számára. Többek között ezért is zökkenőmentes a digitális munkarend az iskolában.

A legfontosabb eredményük az, hogy az állami előírásoknak megfelelő, egyszersmind korrekt elvárásrendszert teremtettek. A tanulók, szülők és az őket támogató tanárok számára is jól átlátható, könnyen kezelhető, az együttműködésre alapozó tudásbázist és értékelést alakítottak ki.

Az iskola adottságai révén már technikailag is ki tudja szolgálni azokat a modern oktatási formákat, amelyeket manapság megkívánnak tőlük.

Az iskola a Magyar Tartalékos Szövetség Veszprém Megyei Egyesületével együttműködési megállapodást kötött, mely alapján a 2018-as tanévtől kezdődően apródprogramot működtet szakköri formában, a 2020–2021-es tanévtől a gimnáziumban a szabad órakeret terhére honvédelmi alapismeretek tantárgyat oktatnak.

A 2021–2022-es tanévtől kezdődően gimnáziumi levelező tagozatot szeretnének indítani, emellett nagy hangsúlyt fektetnek a művészeti oktatásra is. Amint lehetőség nyílik rá, ismét elindítják a médiaműhely szakkörüket is.