Nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Pápán – újabb óvintézkedések jönnek

A vasárnap esti adatok szerint 31 személyről bizonyosodott be a mintavétel alapján, hogy megfertőződött koronavírussal 83 személy áll járványügyi megfigyelés alatt, 40 az elkülönítések száma és 24 esetben rendelt el járványügyi zárlatot a hatóság. 

Az alapellátásban dolgozó több háziorvos is karanténba került, mert olyan munkatársakkal és betegekkel találkoztak, akikről utóbb kiderült, hogy megfertőződtek a vírussal – mondta el a papama.hu-nak dr Áldozó Tamás Pápa polgármestere. A városvezető hozzátette:  az orvosok tesztje negatív, ennek ellenére egyelőre karanténban kell maradniuk.

Újabb óvintézkedéseket hozott Szalainé Tihanyi Andrea, az Egyesített Szociális Intézmény vezetője a különböző intézményegységeikre vonatkozóan. A veol.hu tudósítása szerint Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, a Család- és Gyermekjóléti Központ péntektől csak előzetes időpont-egyeztetés alapján fogadja az ügyfeleit, és a Gondozási Központban bevezette ugyanezt a szabályt. A szociális étkeztetést péntektől csak szállítással biztosítják, naponta átlagosan 130 személy részére juttatják el az ebédet.

Az Idősek Klubja működtetését határozatlan időre szüneteltetik, a Fogyatékosok Nappali Intézménye júliustól csak 50 százalékos kapacitással indulhatott el, ezt most határozatlan időre meghosszabbították. Látogatási és kijárási tilalmat vezettek be szombattól a Hajléktalanok Átmeneti Szállásán, ez alól csak a folyamatos munkaviszonnyal rendelkezők képeznek kivételt, de ők is csak munkavégzés céljából hagyhatják el a szállót.

Szalainé Tihanyi Andrea elmondta, a négy idősotthonban augusztus 1-től, illetve augusztus 3-tól látogatási, kijárási és felvételi tilalom van érvényben.