Nívós vízügyi építészeti elismerés a Siófoki Szennyvíztisztító Telepnek

Lampl Hugó-emléktáblát avattak kedden a Siófoki Szennyvíztisztító Telepen. A rangos szakmai elismerést a tervezésért, a kivitelezésért és a szakmai irányításért kapta a belügyminisztertől a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. létesítménye az állami ünnepen. Lampl Hugó Emlékplakettben részesült a tervező és a kivitelező cég egy-egy képviselője, az üzemeltető DRV Zrt. fejlesztési főmérnöke pedig az emléktábla mellett elismerő oklevelet vehetett át.

A belügyminiszter által alapított Lampl Hugó Emlékplakett a tervezési, kivitelezési, technológiai, tájesztétikai és környezetvédelmi szempontból kimagasló, gazdaságosan megvalósított, továbbá gazdaságosan üzemeltethető vízi létesítmény tervezéséért, kivitelezéséért felelős természetes személynek adományozható a létesítmény megvalósításában való meghatározó közreműködéséért, valamint az eredményesség érdekében kifejtett munkája elismerésére. A Siófoki Szennyvíztisztító Telepnek adományozott emléktábla igazolja a létesítmény megvalósításában részt vevő személyek Lampl Hugó Emlékplakettel való kitüntetését.

A Siófoki Szennyvíztisztító Telep 2014 és 2016 között épült a SIÓ 2014 Konzorcium kivitelezésében, közel hétmilliárd forintos összköltséggel, KEOP- és KEHOP-támogatott projektek keretében. Az új generációs létesítmény hosszú távú, a vonatkozó hatósági előírásoknak és az Európai Unió irányelveinek megfelelő megoldást nyújt a térségben lévő települések (Siófok, Balatonvilágos, Zamárdi, Balatonföldvár, Balatonszárszó, Szántód, Kőröshegy, Balatonszabadi, Siójut és Balatonendréd) szennyvizeinek ártalommentes elhelyezésére és kezelésére – így biztosítva a Balaton Volencsik Zsolt, vízminőségének védelmét.

Az emléktáblát ünnepélyes keretek között leplezte le és avatta fel Volencsik Zsolt, a DRV Zrt. vezérigazgatója, és Dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár 2019. november 19-én.

Fotó: DRV Zrt.