Nincs jutalom idén a Balaton déli partján a polgármestereknek (sonline.hu)

A veszélyhelyzet kihirdetését követően jogilag lehetőség nyílt rá, hogy a polgármesterek egyénileg, testületi határozat nélkül döntsenek a jutalmazásról, pluszpénzek kiosztásáról. Ugyanakkor  a Balaton déli partján dolgozó polgármesterek nem visznek haza év végi prémiumot. 

Balatonbogláron az összes dolgozó munkáját meg tudtuk becsülni a jutalmazással, erről a munkáltató döntött

tájékoztatta a sonline.hu-t Mészáros Miklós polgármester.

Balatonlellén sem járt jutalom a polgármesternek, az önkormányzati és az intézményekben dolgozóknak azonban szintén jutott boríték az év végén. Kenéz István polgármester a testület véleményét kikérve döntött erről, mert mindenkinek a koronavírus idején tanúsított helytállását díjazni akarták, bár az önkormányzat pénzügyi elvonásokon esett át.

Balatonfenyvesen igyekeznek visszafogni magukat, és csendben tenni a dolgukat, hangsúlyozta Lombár Gábor polgármester, aki szintén nem kapott jutalmat.

Tabon nincs polgármesteri jutalom, sem más fajta, felelte Schmidt Jenő városvezető.

A Covid-járvány idején bevételkieséseink vannak, így nem is tudnánk megtenni, de nem is tartom etikusnak. Az a véleményem, hogy az országban van 3174 polgármester, és ebből nagyjából 20 olyan akad, aki a helyzetét nem kellően átgondolva jutalmat vesz fel az idén, de ez az egész önkormányzati szektorra rossz fényt vet. Az önkormányzatok több mint 95 százalékénál azonban nem jön szóba a hasonló jutalmazás.

– fogalmazott.

A sonline.hu írásban kereste fel Lengyel Róbertet, Siófok polgármesterét, hogy vesz-e fel jutalmat az idei év végén. A siófoki önkormányzat válasza szerint sem Lengyel Róbert, sem az alpolgármester, sem a jegyző nem részesült pénzjutalomban.