Népszerűek a keszthelyi strandok (tvkeszthely.hu)

Kiskunhalasról, Szombathelyről és Budapestről is érkeztek vendégek Keszthelyre az elmúlt hétvégén. Nagy népszerűségnek örvendtek a város strandjai, családok, baráti társaságok egyaránt élvezték a jó időt és a vizet. A járvány hatása azonban a parton is megmutatkozik, érezhetően kevesebben vannak, mint ahogy az megszokott volt eddig az év ezen időszakában.

Szombaton még 30 fok fölötti hőmérsékletben élvezhették a strandolást a turisták és a keszthelyiek. A Libás Strand leginkább a családosok körében kedvelt, a hétvégén is sok kisgyerek épített homokvárat vagy játszott a sekély vízben. A nagyobbak már matracokra pattantak és a mélyebb részekre is bemerészkedetek szülői felügyelettel.

„Már itt vagyok egy hete, és megismerkedtem egy kicsit. Lett két új barátom szerintem, és játszottam velük kb. mindegyik strandon.” – mondta egy strandoló, Budai Timothy.

Keszthelyre az ország minden pontjáról érkeztek vendégek, hogy élvezzék a nyarat és a Balaton-part kínálta lehetőségeket. Többen voltak köztük olyanok, akik a városból vagy környékéről származnak, de munkájuk vagy családjuk más településre szólította őket. A nyári szabadság idején azonban szívesen térnek vissza a keszthelyi strandokra.

„Nagyon jól érezzük magunkat. Eleinte fürödtünk, de ahogy feltámadt a szél, így kijöttünk a vízből, úgyhogy most indulni fogunk ebédelni emiatt.” – tette hozzá egy másik nyaraló, Kovács Dániel.

A parton is sokan élvezték a jó időt. Volt aki a napozást választotta, mások az árnyékban beszélgettek, olvastak vagy kártyáztak. A családok mellett baráti társaságok is együtt töltötték az időt. A turisták és a környékbeliek közül is sokan vannak olyanok, akik rendszeresen választják a Libás strandot.

„Nagyon szeretünk a Libás Strandon fürödni, mert hamar mélyül, viszont a gyerekeknek, unokáknak nagyszerű ez az öböl. Homokozni tudnak, úszkálni tudnak – játékosan. Mi rendkívüli módon szeretjük, ide járunk már évek óta Keszthelyről, Budapestről rokonokkal. Ismerősöknek is mindig ezt ajánljuk.” – tájékoztatott Serfőző Józsefné.

A keszthelyi Városi Strand is nagy népszerűségnek örvendett szombaton. Itt többségében fiatalok, baráti társaságok élvezték a nyaralást. Délután ugyan már szelesre fordult az idő, így sokan választottak más programot, de voltak olyanok is, akik a sekély részeken vagy a parton töltötték az időt.

„Kiskunhalasról jöttünk, és azért jöttünk Keszthelyre, mert itt van egy barátunknak egy nyaralója, és minden évben meghívott minket. Most kihasználtuk az alkalmat, és nagyon szeretünk ide jönni minden évben.” – emelte ki Kiss Sándor.

A Városi Strandon is látszott, hogy kevesebb a strandoló a megszokotthoz képest. Ennek valószínűleg az az oka, hogy a járvány miatt kevesebb külföldi turista érkezik az országba, de a hazai vendégek is óvatosabban indulnak el nyaralni. Ennek ellenére a keszthelyi strandra is hazánk minden pontjáról érkeztek vendégek.

A Keszthelyi TV híradása itt megtekinthető.