Népszerű a sportnap a zánkai Erzsébet-táborban (veol.hu)

Immáron második éve szerveznek Zánkán a táboroztatás ideje alatt minden kedden sportnapot a fiatalok számára. Minden üdülő gyermek megtalálhatja a szeretett sportját, ugyanis számos szövetség megtalálható a tábor területén, a Magyar Labdarúgó Szövetségtől a Magyar Kézilabda Szövetségen át a Magyar Atlétika Szövetségig.

Az atlétikai standnál a veszprémi Sportolj Velünk Sportegyesület fogadja a mozogni vágyókat, és az atlétika iránt érdeklődőket különböző ügyességi feladatokkal. A gyermekeknek négy feladatot kell teljesíteniük, ezek között szerepel a helyből távolugrás, sípoló rakéta hajítás, célba dobás, illetve egy kisebb akadálypályán kell átérniük, minél gyorsabban. Az akadálypályán ráadásul mérik a versenyzők maximum sebességét is.

Nagy Cecília az SVSE edzője elárulta, hogy a múlt évben tíz alkalommal települtek ki, idén azonban összesen nyolcszor, a közelgő budapesti atlétikai világbajnokság miatt. Kiemelte, hogy tavaly és idén is több száz gyermek gyermek fordult meg a standjuknál, és versengtek a jobbnál jobb eredményért.

Idén három fiatal SVSE versenyzővel vagyunk jelen, akik jó példával szolgálhatnak a táborozók számára. Nagy örömömre volt olyan táborozó tavaly, aki amint hazament rögtön felkereste a helyi atlétikai klubot – nyilatkozta lapunknak Nagy Cecília.

Azok a gyermekek akik teljesítik mind a négy feladatot, oklevelet kapnak, amelyen fel vannak tüntetve az elért eredményeik.