Népszerű a keszthelyi korcsolyapálya (tvkeszthely.hu)

A hideg időjárás kedvez a korcsolyázás szerelmeseinek. Különösen hétvégén népszerű a keszthelyi korcsolyapálya. A csúszkálás kedvelői hétköznap délutánonként, hétvégén pedig 11 órától vehetik igénybe a területet, melyen egyszerre 45 ember tartózkodhat. A korizók szerint a pálya teljesen alkalmas a sportolásra.

Hétvégente már délelőttönként is sok korcsolyázó  hódol szenvedélyének Keszthelyen.  Az enyhe időjárás miatt hosszú ideig nem üzemelt a terület, azonban a hideg idő beálltával már alkalmas a 20 méter átmérőjű pálya a téli sportolásra. Az Energia téren található kör-alakú korcsolyapálya azok számára is tökéletes kikapcsolódási lehetőséget biztosít, akik a befagyott Balatonhoz vannak hozzászokva. Mikolás Virág például több figurát is elsajátított már, amit itt is tud gyakorolni.

„Én már nagyon kiskorom óta korcsolyázok, csak, amíg ez a pálya nem volt meg, a Balatonon korcsolyáztam, de hát az már be sem fagy. Így ez a pálya szerintem tökéletes arra, hogy amíg a Balaton nem fagy be, itt gyakorolhassunk. És én körülbelül naponta járok le ide, hát kivéve, hogyha iskola van, mert akkor kevesebbszer. És szerintem a pálya minősége egyébként nem rossz” – mondta el Mikolás Virág.

A haladók mellett a kezdeti lépéseket tanulók számára is alkalmas a pálya. Többen kisgyermekeikkel együtt csúszkálnak rajta. Ezt a tanulókorcsolyás kisfiút édesanyja segíti, hogy minél gyorsabban elsajátíthassa a technikát.

„Kiskoromban én is sokat korcsolyáztam és úgy gondoltam, hogy megtanítom őt” – osztotta meg Keserűné Németh Mónika.

A tapasztalatok szerint délutánra megsokszorozódik a pályán lévők száma. A 45 főt befogadó terület szinte teltházzal működik. A korcsolyapálya mellett idén is üzemel büfé, ahol meleg italokat és szendvicseket kínálnak, valamint értékeiket is elhelyezhetik a megőrzőkben a sportolók.

A korcsolyázók elmondása alapján nagyon jó tesz, hogy naponta több alkalommal is takarítják a pályát. A gyerekek a karbantartási szünet jó oldalát is megtalálják, hiszen sorban állva élvezik a rájuk szóródó havat. A házi rend szerint csak nyitvatartási időben lehet tartózkodni a pályán, melyre cipővel, étellel, itallal és cigarettával tilos belépni.

A keszthelyi korcsolyapálya hétköznapokon délután 3 és este 7, míg hétvégéken 11 és este 7 között tart nyitva. Feltéve, hogyha az időjárási körülmények is megfelelőek. Az, hogy meddig üzemel, az is időjárásfüggvénye, hiszen minél tovább tart ki a hideg, annál tovább élvezhetik a csúszkálást a korcsolyázás szerelmesei – a Keszthelyi TV híradása szerint.