Nemzetközi összefogással kapták el a drogot neten rendelő füredi férfit

A megalapozott gyanú szerint a 26 éves balatonfüredi férfi 2020 novemberében két alkalommal összesen 1100 gramm, míg 2021 márciusában újból egy kilogramm mennyiségű, amfetamin-tartalmú kábítószert rendelt egy darknetes oldalon keresztül külföldről, értékesítési céllal – a Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint.


A márciusi rendelésű kábítószert a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda már a kézbesítés előtt, a budapesti nemzetközi repülőtéren lefoglalta, míg a korábban rendelt anyagot az elkövető lakásán tartott házkutatás során, a hűtőben találták meg.

A kábítószer-kereskedelem bűntette minősítő körülmények nélkül 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény.

Az ügyészség a bűncselekmény tárgyi súlya miatti szökés veszélyére, valamint az eljárás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatását, melyet a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak megfelelően egy hónapra elrendelt. A végzés végleges.