Nemzetközi konferencia-maraton a világ tavairól – balatoniak szervezésében

24 órás online konferencia-maratont szervez a tavak és tavas térségek védelme és fenntartható kezelése érdekében a  Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség. Kezdés: 2020. november 27-én a greenwichi középidő szerint 0:01 perckor (azaz hazai idő szerint éjjel 1:01 perckor). A Global Lake Marathon nevű rendezvényen öt kontinens tavai mutatkoznak be.

A bemutatkozók között lesznek egyebek közt a Fülöp-szigetekről, Kambodzsából, Sri Lankáról, Indiából, Mexikóból, Kolumbiából, Kanadából, Afrikából, Ausztráliából és több Európai országból.

A Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) munkaszervezete által megszervezett egyedülálló rendezvény célja bemutatni a világon található tavak sokszínűségét, változatosságát, valamint felhívni a figyelmet a tavak jelentőségére, fenntartható kezelésük fontosságára.

“Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan!” – egyebek közt ezt a fajta szemléletmódot is terjeszteni kívánja a Global Lake Marathon. Élni kíván az online-világ adta lehetőségekkel, összehozva egy közös térbe a hasonló gondolkodású, érdeklődésű, tenni akaró embereket, akik számára fontos lehet az információ és tapasztalatcsere.

Az online-konferencia a BFT YouTube csatornáján (bftkht) és Facebook oldalán (Balaton régió) is követhető lesz élőben. A rendezvény nyelve angol, de egyes előadásokhoz magyar nyelvű szinkrontolmácsolást is biztosítanak.

A kornferencia-maraton az ismeretterjesztésen túl kötetlen eszmecserét és a közvetlen megismerés lehetőségét kívánja nyújtani minden érdeklődőnek szerte a világon. Csatlakozzon és legyen részese Ön is!

A rendezvény részletes programja elérhető lesz a BFT honlapján: www.balatonregion.hu és a hirbalaton.hu is közölni fogja.