Nem zárt be a keszthelyi majortörténeti kiállítóhely (zaol.hu)

Idén, a megszokottól eltérően nem zárt be Márton-nap után a keszthelyi Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely, ahová folyamatosan érkeznek iskolai csoportok és értékekre nyitott látogatók. Ezúttal advent idején is szerveznek majd programot – mondta Rajnai Virág Éva kiállítóhely-vezető a major Márton-napi őszbúcsúztatóján, a zaol.hu tudósítása szerint. 

 

A résztvevők – zömmel gyermekes családok – lámpást készíthettek, gyakorolhatták a hagyományos kézi kukoricamorzsolást, népi játékokkal tehették próbára ügyességüket, majd a Tg&Pasco gitárduó műsora után vidám libaterelés zárta a programot. A szárnyasokkal egyébként a nap során bárki barátkozhatott, hiszen a kiállítóhely udvarán egész délután „rendelkezésre álltak”.

Rajnai Virág Éva  a lap kérdésére elmondta, jó évet zárnak, s különösen tavaszi és nyári programjaik vonzottak sok érdeklődőt. A kínálatból a géptalálkozó volt a leglátogatottabb, amely számos, ma is működő muzeális darabot vonultatott fel.

A főszezonban sok külföldi turista is megfordult náluk, érdeklődve a magyar múlt tárgyi emlékei iránt. Mindemellett telt házasak voltak nyári táboraik, amelyekről a fiatalok élményekkel gazdagodva, hagyományainkban megmerítkezve távoztak.

A Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely részt vett a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozatban is, amelynek egyik utolsó keszthelyi rendezvénye volt a Márton-napi őszbúcsúztató délután, ami ma már hagyomány a folyamatosan bővülő, gyarapodó intézményben – írja a zaol.hu.