Nem unatkoztak a balatoni vízimentők a héten (likebalaton.hu)

Műszaki hibás kishajó, felborult vitorlás… minden előfordult az elmúlt néhány napban – írja a likebalaton.hu.

A fonyódi vízirendőrök 2019. október 23-án 15 óra 35 perckor az Ábrahámhegy előtti vízterületen járőröztek, amikor észleltek, hogy egy vitorlás vezetője segítséget kért. A férfi elmondta, hogy műszaki hiba miatt nem tudott visszatérni a partra, ezért a hajót vezetőjével és két utasával együtt a kikötőbe vontatták.

A balatonfüredi vízirendőrök 2019. október 20-án 10 óra 52 perckor a Tihany előtti vízterületre mentek, mert bejelentést kaptak, hogy egy vitorlás magatehetetlenül sodródott. A hajót vezető férfi elmondta, hogy műszaki hiba miatt nem tudtak visszatérni a partra, ezért a rendőrök a vezetőjével és két utasával együtt a kikötőbe vontatták őket.

A balatonföldvári vízirendőrök 12 óra 53 perckor a Szántód előtti vízterületre mentek, mert bejelentés érkezett, hogy felborult egy vitorlás és négyen a vízbe estek. A rendőröknek végül egy személyt kellett a partra vinniük, akin nem volt az időjárásnak megfelelő neoprén öltözet. A másik három férfi saját kérésre a hajónál maradt.

Balatonfűzfő előtt pedig 13 óra 20 perckor kért segítséget egy szörfös a balatonfüredi vízirendőröktől. A helyszínen a férfi elmondta, hogy összetekeredett a kiteszörf kötélzete, így az irányíthatatlanná vált. Az egyenruhások a sporteszközt a szolgálati kisgéphajóba emelték és utasával együtt a partra szállították.

(Forrás: police.hu)