Nem pihen Európa Kulturális Fővárosa, több száz program lesz még Veszprémben (veol.hu)

Porga Gyula, a város polgármestere, és Markovits Alíz, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programért felelős Veszprém–Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója beszélt a VEB 2023 eddigi történetéről, sikereiről, és arról, hogy az év végéig még számos program vár mindenkit.

 

Lassan lezárul a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programév, de addig is több száz eseménnyel készülnek az adventi és az év végi kiemelt időszakra Veszprém és a Bakony-Balaton régió csatlakozott települései. Erről sajtótájékoztatón számolt be Markovits Alíz, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programért felelős Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója és Porga Gyula, Veszprém polgármestere. A városvezető elsőként visszapillantásában felidézte: 3200 EKF-esemény valósult meg eddig, a mögöttünk hagyott két hónapban 240 ezer látogató érkezett a korábbi 1 millió 200 ezerhez.

Markovits Alíz kiemelte: az ActiCityben a Portéka nevű kézműves vásárral várják a látogatókat december 9-én és 10-én: csaknem fél száz kiállító portékái közül lehet majd válogatni, de a hagyományos adventi termékek mellett gasztronómiai workshopok, akusztikus koncertek, valamint gyermekprogramokat is rendeznek, de kiemelt zenei programokat is szerveznek még – írja a veol.hu.