Nehéz helyzetbe került családok vitorláztak a Balatonon (sonline.hu)

A várpalotai családok átmeneti otthonában élő szülőknek és gyermekeiknek szervezett balatoni vitorlázást hétfőn a kaposvári LáriFári Alapítvány. A hajó a tihanyi kikötőből indult Szántód irányába, a résztvevők pedig két és fél órán át élvezhették a kirándulást. Az egynapos programban hetvenen vették részt.

Már nyolc éve szervez vitorlásnapot a Lári Fári Alapítvány, idén első alkalommal csatlakozott hozzájuk a Nanushka nevű katamarán is, amelyik idén megnyerte a Fehér Szalag versenyt – mondta el a sonline.hu-nak Paskáné Hosszú Adrienn, a LáriFári Alapítvány elnöke. Kitért arra is, hogy  erre a hajóra is felszállhatott néhány gyerek, de csak motorcsónakból, mert a jármű nem tudott kimenni a part közelébe. Természetesen ezt is élvezték a fiatalok. Délután a kikötőben folytatódtak a programok, ahol a gyerekek és a szülők különféle ügyességi játékokat próbálhattak ki – tette hozzá Paskáné Hosszú Adrienn.

A vitorlás program szeptemberben Balatonlellén folytatódik, ahol somogyi intézmények lakói élhetnek át hasonló élményeket.

A LáriFári Alapítvány elsődleges célja a bármely okból – különösen, de nem kizárólag betegség miatt – átmenetileg nehéz élethelyzetbe került gyermekek és családjuk támogatása, segítése, életkörülményeinek javítása.

“A járványhelyzet miatt idén két vitorlázást nem tudtunk megszervezni.  Ezek után azt gondoltuk, hogy ebben az évben nem is tudunk majd semmilyen rendezvényt megtartani, de szerencsésen alakultak a dolgok. Bízunk abban, hogy a szeptemberi hajózás sem marad el. Nagyon óvatosak vagyunk, ezért sem őszre, sem télre nem igazán szervezünk programokat, mert nem tudjuk, mi várható, sajnos teljesen kiszámíthatatlan a helyzet.

– fogalmazott az elnök. Hozzátette: remélik, hogy a szokásos kerekesszékes korcsolyázást meg tudják majd tartani a kaposvári jégcsarnokban, illetve szeretnének szervezni egy téli programot is, de minden attól függ, hogy a járvány újra berobban-e az országban.