Napközben már nem várható havazás a Balatonnál (Időkép.hu)

Késő éjszakába nyúlóan havazott a Balatonnál és környékén, illetve az ország szinte minden pontján, reggelre azonban a nyugati országrészben általában megszűnt a hóesés. Az Időkép tájékoztatása szerint vasárnap keleten tarthat ki legtovább a havazás egyre gyengülő intenzitással.

Az ország más részein felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. Gyenge lesz a légmozgás. Kora reggel 0, -5, a havas délnyugati tájakon -6, -10 fokig hűlhet a levegő. Kora délután -1, +2 fok várható.

Hétfőn ismét felhős, borongós időre készülhetünk. Kisebb havazás, hószállingózás előreláthatólag délen és keleten fordulhat elő. Gyenge lesz a légmozgás. Csípős reggelre ébredhetünk, a vastag hóval borított déli tájakon -10, -12 fokig süllyedhet a hőmérséklet. Délután -3, +1 fok valószínű.

Kedden nyugaton naposabb, keleten felhősebb idő lehet további kisebb havazással. Az északias szél gyenge, mérsékelt lesz, helyenként a Dunántúlon és északkeleten élénkülhet fel. A csúcshőmérséklet -1, +5 fok között alakul, nyugaton lesz enyhébb idő.

Szerdán nyugaton hosszabb időre kisüt a nap, keleten marad a felhős, borongós idő, néhol szállingózhat a hó. Északnyugaton élénk, erős lehet a délkeleti szél, másutt gyenge lesz a légmozgás. A csípős reggel után, nappal -2, +3 fok között alakul a hőmérséklet – írja az Időkép.