Nagyobb fokozatra kapcsol az észak-balatoni vasútfejlesztés (magyarepitok.hu)

Az R-Kord és a Vasútvill mintegy 55 kilométernyi vasútvonal villamosításán, illetve több állomás felújításán dolgozik Szabadbattyán és Balatonfüred között.

 

A hirbalaton.hu is többször beszámolt már a MÁV észak-balatoni vakációvonalának átfogó fejlesztési projektjéről, melynek első szakaszát a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) megbízásából az R-Kord Kft. és a Vasútvill Kft. konzorciuma végzi. Ma délelőtt annak kapcsán tartottak sajtótájékoztatót, hogy ismét teljes vágányzárat vezetnek be a teljes Szabadbattyán-Balatonfüred szakaszon szeptember 28-tól a projekt 2021 nyarán várható befejezéséig.

Ezalatt átépítik és akadálymentesítik Alsóörs, Balatonkenese és Polgárdi állomásokat, kialakítják az új építésű peronokon a hangos utastájékoztató rendszert, illetve befejezik a villamos üzem kiépítését.

Nyáron ezekkel az alprojektekkel haladtak

Nyáron, miközben az érintett szakaszt használták a vasutak (április 30-án ért véget a vágányzár) június 18-ig éjszakai munkával végezték el az oszlopállítási és felsővezeték építési feladatokat Csajág és Balatonkenese állomásokon, illetve a Csajág – Balatonkenese, Balatonkenese – Balatonfűzfő és Alsóörs – Balatonfüred szakaszokon.

Emellett az év második felében a szabadbattyáni transzformátor alállomás fejlesztése is elrajtolt, elkezdődtek a közműkiváltások
és megkezdték a munkát az alsóőrsi remíz épületén is.

A teljes cikk itt elolvasható.