Műjégpálya nyílik Füreden (balatonfured.hu)

A tervek szerint december 6-án, pénteken megnyílik Balatonfüred új műjégpályája. A Zákonyi-parkban kialakítandó, 900 négyzetméteres jégfelületen egyszerre több, mint kétszázan tudnak majd korcsolyázni.

Az önkormányzat beruházásában létesülő, 220 fő befogadására alkalmas szezonális műjégpálya a Zákonyi-park igényes környezetében, felszín alatti parkolóval, korcsolya bérlő standdal várja a szórakozni, sportolni, vagy csak nézelődni vágyókat – írja a balatonfured.hu.

Már javában zajlik a terület átrendezése, a pihenő padokat felszedték, a növénysávot megszüntették – ezt egyébként a jégpálya bezárása után újratelepítik. A jégpálya teljes kialakítása csupán néhány napot vesz csak igénybe. A pálya az A és B lépcsőházak közötti területet foglalja majd el. A tervek szerint egészen február 15-ig üzemel majd, naponta 9-20 óra között.

Ezer forintba kerül majd egy felnőtt belépő, ez két órás használatra szól, a diákok 700 forinttért válthatnak jegyet, a füredi lakosok 50 százalékos kedvezménnyel használhatják a pályát, a 14 éven aluli helyi lakosok pedig ingyenesen.
Előzetes egyeztetés után a jégpályát nagyobb csoportok, iskolai osztályok is használhatják, iskolaidőben 25 ezer forintos áron.