Módosított vasúti menetrend lesz érvényben több balatoni vonalon áprilisban

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat – tájékoztatta a MÁV Zrt. közleményben a hirbalaton.hu-t. A változás több balatoni vonalat is érint.

A Székesfehérvár–Szombathely vonalon ,  április 15-től 17-ig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, Devecser és Boba, illetve  Ukk között pótlóbuszok viszik az utasokat, mert Devecser és Boba, valamint Boba és Ukk között karbantartási munkákat végeznek. Az IR9602-es és az IR9697-es számú vonatok helyett Celldömölk és Sümeg, míg a 9542-es számú vonat helyett Boba és Ukk között pótlóbuszok viszik az utasokat.  17-én az IR9602, IR9697 számú vonatok csak Balatonszentgyörgy és Celldömölk viszonylatban közlekednek. Balatonszentgyörgy és Győr között nem biztosított a közvetlen eljutás, ezért Celldömölkön át kell szállni a 9237-es számú 10:30-kor Győrbe induló  vonatra.

A Budapest–Székesfehérvár– Tapolca vonalon, április 30-ig módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Székesfehérvár és Balatonfüred, valamint Lepsény és Balatonfüred között pótlóbuszok viszik az utasokat. A buszok Székesfehérvárról Balatonfüredre 4:55 és 18:55 között minden páros óra 55. percében indulnak. A Székesfehérvár és Balatonfüred között közlekedő pótlóbuszokkal minden érintett település elérhető. A pótlóbuszok Székesfehérváron napközben a Bakony InterCity vonatokhoz csatlakoznak.

A Déli pályaudvarról 8:35-kor és 14:35-kor induló gyorsvonat most Siófokig közlekedik, az észak-balatoni vonalra utazóknak Lepsényben kell átszállniuk pótlóbuszokra, amelyek Balatonfüredig  mennek. Lepsényben a nagykanizsai és a siófoki gyorsvonatokhoz csatlakoznak. Balatonfüred és Tapolca között nem közlekednek a gyorsvonatok a vágányzár ideje alatt, egyes személyvonatok módosított menetrendben közlekednek.

Április 15-től 28-ig a Dombóvár–Gyékényes vonal  Dombóvár és Kaposvár szakaszán, továbbá a Kaposvár–Siófok vonal Kaposvár és Mernye közötti szakaszán is pótlóbuszokkal kell utazni. A vonatok módosított menetrend szerint közlekednek karbantartások miatt. A vonatpótlás miatt a Kaposvár–Siófok (35. számú), a Kaposvár-Fonyód (36.), a Nagyatád–Somogyszob (38.), a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs (40.) és a Dombóvár–Gyékényes (41.) vonalokon több vonat módosított menetrend szerint közlekedik.

A kaposvári állomáson a pótlóbuszok le- és felszállási helye (a korábbi évektől eltérően) a vasútállomással szemben az úttest túloldalán lesz. A Pécs–Fonyód–Tapolca közötti vonatok Dombóvár alsó helyett Dombóvár állomásig közlekednek és onnan indulnak. Dombóvár és Kaposvár között pótlóbuszok szállítják az utasokat – olvasható a MÁV közleményében.