Mintegy 70 millió forintból megújult a Tourinform-iroda Hévízen (zaol.hu)

Megújult Hévíz Tourinform-irodája. A munkálatokra a Magyar Turisztikai Ügynökség 20, a fürdőváros önkormányzata pedig mintegy 50 millió forintot biztosított, s további fejlesztési ötletekből – így például beadott pályázatból – sincs hiány.

Az átadón Papp Gábor polgármester emlékeztetett, a hévízi Tourinform-iroda az egyik leglátogatottabb az országban, a csúcsesztendőkben 50-55 ezren keresték fel – információért, különböző szolgáltatásokért. A sétálóutcán található épület azonban, korából fakadóan, megújításra szorult, ezért döntött úgy a helyhatóság: a munkálatokat önerőből finanszírozza – írja a zaol.hu.

Az MTÜ-től elnyert forrásból bútorokat vásároltak s megújították az arculatot, az önkormányzat által biztosított pénzből pedig például nyílászárókat s kazánt cseréltek, újjászületett a padozat, a felső szinten pedig korszerűsítették az irodákat. Emellett az udvari részt is rendbe tették, ahová kerékpártöltő került, sorolta Papp Gábor, hozzátéve: a kivitelezők jól s gyorsan dolgoztak, utóbbinak köszönhetően a tervezett július 1-i nyitás helyett az iroda visszaköltözött ideiglenes helyéről, s már itt fogadja a vendégeket.

A polgármester kijelentette: ez értéknövelő és az energiahatékonyságot is szolgáló beruházás volt, vagyis a befektetett pénznek nemcsak turisztikai haszna lesz, hanem pozitív hatása a csökkenő rezsiköltségekben is tetten érhető majd.

Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője arról beszélt, a fürdővárosi iroda most már illeszkedik az országos brandhez, amely azt is ígéri: itt megbízható s minőségi információkhoz jutnak a látogatók. Új szolgáltatásként pedig könyvcserepont és gyermeksarok működik az épületben.

Emellett vállalnak csomagmegőrzést, kerékpárok pedig változatlanul kölcsönözhetők, sőt: beadtak egy újabb pályázatot, s ha nyernek, korszerű, kiváló minőségű kétkerekűeket vásárolnak – gondolva az idősebbekre, illetve a fiatalokra is.

E tevékenység egyébként jelentős bevételt biztosít az irodának, hiszen évente több mint 10 millió forint származik a bérbeadásból, amit marketingre s rendezvények szervezésére fordíthatnak, tette hozzá Pálffy Tamás.