Minibölcsődét és tornaszobát avattak Zalaszántón (tvkeszthely.hu)

 A településnek már régi vágya volt, hogy bővíthessék a nevelési intézményt. A fejlesztések önerőből és jelentős kormánytámogatásából valósultak meg.

A kicsik otthonosan érezték magukat a minibölcsiben a bejáráson, minden játék érdekelte őket. Kirakósok, plüssök, játékkonyha és egyéb készségfejlesztők várják a csöppségeket szeptembertől. A településen magas a gyermeklétszám. A zalaszántóiak mellett Vindornyafokról, Karmacsról és Nagygörbőről is járnak ide óvodába, iskolába. Eddig 16-an igényelték a bölcsődei szolgáltatást. A beruházás most fejeződött be. A másik fejlesztés a tornaszoba, ahol még megfelelőbb körülmények között mozoghatnak, tornázhatnak a gyerekek. Ezzel egy régi álom vált valóra.

„A Magyar falu programban építettük meg a kis tornaszobát az óvodai férőhelybővítések miatt. Ez több mint 35 millió forintba került. Emellett ugye egy minibölcsődét hoztunk létre, amelyik tágas termekkel rendelkezik és ennek az összköltségvetése pedig a 130 millió forintot haladta meg. Az egyiket a Magyar falu program, a másikat pedig a belügyminisztériumi pályázat alapján az önkormányzat kiegészíti.” – mondta el Dézsi Attila polgármester.

Az intézmény átadóján Nagy Bálint országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a magyar vidék csak úgy tud fejlődni, ha a településvezetők tisztában vannak azzal, hogy milyen fejlesztésekre van szükségük. Zalaszántó is jó példa arra, hogy felismerték, hogy a gyermekek nevelésének biztosítása elengedhetetlen. Kiemelte azt is, hogy a Zala 02-es választókerületben egy Zalaszántó méretnyi településsel bővült a lakosság létszáma az elmúlt években.

„Ami ettől még fontosabb, hogy valóban mutatja azt a szándékot, illetve azt a célt, hogyha a szándék megvan, a forrás megvan, a helyi tudás és akarat és munka megvan, akkor valóban rövid időn belül el tudjuk érni azt a célt, ami a Magyar Kormánynak célja. Hogy a vidéken élő embereknek jövőképet tudjon biztosítani, a vidéken élő fiataloknak tudjon egy olyan perspektívát nyújtani, ami a vidék megtartó erejét és megtartó képességét tudja még tovább segíteni. Úgyhogy ehhez köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, hiszen ez önök nélkül nem működne.”

Az átadón ünnepelték a Kópékuckó Óvoda fennállásának 60. évfordulóját is. A programra meghívták az egykori dolgozókat és óvodásokat, akiknek műsort adtak a jelenlegi ovisok.

A Keszthelyi TV híradása itt tekinthető meg.