Mindenki számára élhető környezet megteremtése a cél Keszthelyen (zaol.hu)

A Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes Nonprofit Kft. és a Gazdasági Ellátó Szervezet összeolvadt, s a VÜZ Kft. vezetésében is történt változás. A céget Laczkó Mária vezeti a jövőben. 

Az önkormányzati ciklus elején célul tűzték ki, hogy erőssé és stabillá váljon az önkormányzati intézmények és cégek struktúrája – fogalmazott a zaol.hu tudósítása szerint Nagy Bálint. Keszthely polgármestere kiemelte: az idei év egyik legnagyobb és legfontosabb feladata a városüzemeltetés átalakítása. A feladatok hatékonyabb ellátása érdekében képviselő-testületi döntés alapján a GESZ már a VÜZ részeként működik. Ez egyrészt a munkaszervezés, a hatékonyabb működés és az erőforrások optimálisabb kihasználása miatt valósult meg – tette hozzá.

A városkép egyik meghatározó alakítója ez a cég. Gondoljunk arra, hogy milyen közterületekkel találkoznak az itt élő emberek, milyen a város tisztasága, rendezettsége – emelte ki Nagy Bálint, majd bemutatta az új ügyvezető-igazgatót. Laczkó Mária ezidáig Hévízen dolgozott, egy hasonló önkormányzati szervezet vezetőjeként.

Keszthely története, hagyományai, korábbi fenntartási rendszere miatt megérdemel egy olyan városképet, olyan miliőt, mely a helyieknek és az idelátogató turistáknak is élményt, örömet, megnyugvást tud nyújtani – összegezte a VÜZ Kft. új ügyvezetője.

Lackó Mária hozzátette: mindenki számára élhetővé szeretnék formálni a várost, könnyen, olcsón, egyszerűen fenntartható módon.