Minden korosztályt megszólítanak Tapolcán (veol.hu)

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programhoz (Efop) kapcsolódóan sikeresen pályázott Tapolca és több település közösen humán szolgáltatások fejlesztésére.


A Humán szolgáltatások fejlesztése Tapolcán és környékén című pályázattal kapcsolatban a közösségi oldalon Puskás Ákos alpolgármester és Minorics Tamás szakmai vezető adott tájékoztatást. Az alpolgármester kifejtette, az úgynevezett szoftelemekkel megtöltött pályázat programokat és rendezvényeket tartalmaz a következő évekre, konkrétan 36 hónapra nézve.

A város konzorciumban nyerte el a pályázatot, több környékbeli kisebb településsel. Így együttműködünk Zala­haláppal, Raposkával, Monostorapátival, Gyulakeszivel, Lesenceistvánddal és Lesencetomajjal. Az összeg nagy része Tapolcán marad, de a községek is jelentős támogatásokat kapnak programokra, rendezvényekre, meglevőkre és újakra egyaránt – közölte Puskás Ákos.

A koronavírus-járvány miatt a megvalósítás július elején indul, a programok minden korosztályt megszólítanak a legkisebbektől a legidősebbekig.

A háttérben már fél éve dolgozunk a pályázaton, a járvány miatt egyes eseményeket át kell terveznünk. Ettől függetlenül lesznek egyebek mellett az egészséggel, a lelki egészséggel kapcsolatos programok, illetve drogprevenciós, sport- és szabadidős események, továbbá kézműves-foglalkozások, gyerektáborok és a munkaerőpiacra való visszatalálást segítő képzések. Igyekszünk úgy felépíteni a választékot, hogy mindenki megtalálja benne azt, ami fontos számára. Július elejétől állítjuk össze, hogy mely rendezvények illenek a struktúrába, valamint megvizsgáljuk a pénzügyi lehetőségeket is – mondta az alpolgármester.

A cikk folytatása itt elolvasható.