Mentás kávé és pazar reggeli Siófokon  (welovebalaton.hu)

Sokáig mások üzleteit vezette, de Németh Magdolna tavaly óta a saját ízlésvilágára formálta a Siófok szívében található reggelizőt, ahová egy kiadós brunchra vagy egy mentával és csokival felturbózott kávéra is betérhetünk. Kipróbáltuk az After 8 Brunch and Coffeet a Víztorony szomszédságában.

A napfényes teraszra kiülős, lassú reggelik mindig az énidő vagy a barátokkal, a családdal töltött idő luxusát csempészik a mindennapokba. És ehhez mesés panoráma sem kell: elég egy finoman elkészített kávé, egy kiadós reggeli, a kedves kiszolgálás vagy igazán hedonista napokon egy pohár habzóbor. A siófoki After 8-ben mindez megvan: mellettünk a Víztorony magasodik, még a

Magdi megmondta – és úgy is lett
A hely névadó időpontja természetesen nem az estére, hanem a reggelre vonatkozik, és persze a tulajdonos, Németh Magdolna kedvenc desszertjére.

Négy éve már dolgoztam ebben az üzletben, ami fagyizóként és kávézóként működött, és nagyon szerettem itt lenni. Eldöntöttem, hogy egyszer ez az én üzletem lesz”
– kezdi a történetet Magdi.

Nevezhetjük jövőbe látásnak, pozitív programozásnak vagy szerencsés véletlennek, de a dolog működött:

Kivártam a soromat, és eljött az én időm tavaly augusztusban – meséli az üzletvezető.

Szerette volna kibérelni a reggelizőként ismert siófoki Café Marant (a hely télen nem tartott nyitva). Az a terv nem jött össze, de két hónappal később megtalálta ez a lehetőség, 2023 őszén pedig megnyitott az After 8. Erre utal a pulton olvasható „Magdi megmondta…” felirat is. Így folytatja:

Meg akartam mutatni Siófoknak, hogy így is lehet indítani egy napot, mert itt nincs télen olyan hely, ahová le tudsz ülni, meleg reggelit kapsz, frissen facsart narancslével, esetleg egy pohár champagne-nyal.

Az After 8-ben minden a tulajdonos ízlését tükrözi. A tágas, fehér belső tér berendezésénél a szürke és a rózsaszín árnyalatai dominálnak, puha párnákkal, hosszú időtöltésre csábító, kényelmes fotelekkel.

Az én ötletem volt, és igen, elég csajosra sikerült. Felmerült, hogy lehetne kicsit vagányabb az enteriőr, de az nem én vagyok – mondja Magdi.

A teljes cikk itt elolvasható.