Menhelyi kutyáknak gyűjtöttek Balatonfüreden (veol.hu)

A Balatonfüredi Ebmenhely árva lakóiért szerveztek adománygyűjtő kutyás pikniket a Koloska-völgyben, Gáspár Ákos, a menhely egyik önkéntese, a hatos számú választókörzet önkormányzati képviselője szervezésével a közelmúltban.

Negyedik alkalommal találkoztak a Koloska-völgyben azok, akik szívükön viselik az árva állatok sorsát. A rendezvényre többek között Bóka István polgármester is kilátogatott – tudósít a veol.hu.

A kutyás pikniken kitűnő hangulatban találkoztak a szép számú érdeklődővel a füredi menhely önkéntesei, akik több négylábút is elhoztak a harminc férőhelyes menhelyről. Sokan családostól érkeztek, és magukkal hozták azokat a kutyákat, akiket korábban a menhelyről fogadtak örökbe. A szervezők bográcsokban főzték a finom ebédet, amit mindenki megkóstolhatott, és annyi adományt adott egy tál ételért, amennyit éppen gondolt. Az összegyűjtött pénzből azokat a holmikat, eszközöket veszik meg a menhely önkéntesei, amelyekre leginkább szükség van, így kutyáknak tápot, konzervet, hordozó boxot, illetve kullancs-, és bolhairtó cseppeket. Gáspár Ákos, aki régóta végez önkéntesi munkát a menhelyen azt mondta, Balatonfüreden szerencsére nem jellemző, hogy sorsukra hagynák a kedvenceket, elsősorban elkóborolt ebeket lehet látni, és főként a nyári szezonban.

A füredibe más menhelyekről is fogadnak örökbe négylábúakat. A képviselő örömmel beszélt arról, hogy egyre több iskolás csoport érkezik hozzájuk, és diákok náluk végzik a közösségi munkát Ez szerinte amiatt fontos, mert minél előbb érdemes megismerni a felelős állattartást. Az külön örvendetes, hogy több diák később a szüleikkel együtt tér vissza, hogy a menhelyről fogadjanak örökbe árva kutyát. -Számomra mindig is fontos volt az önkéntesség, és szívügyemnek tekintem azt, hogy felhívjuk a figyelmet a felelős állattartásra, és nagyon lényeges, hogy a fiatalokat bevonjuk a menhely életébe, vélekedett Gáspár Ákos. A fiatalember úgy látja, ma már divat örökbe fogadni kutyát, ami szerinte nagyon jó és szép szokás. A képviselő is menhelyről fogadta örökbe Kontit, a kis foxit, még kilenc évvel ezelőtt.