“Megzöldülök” rajzpályázat Balatonalmádiban (balaton.vehir.hu)

A Balatonalmádi Kommunális és Szolgáltató Kft. rajzpályázatot hirdet a Balatonalmádi és szolgáltató körzetébe tartozó általános iskolás és óvodás gyermekek körében.

A közszolgáltató egy pályázati beruházás keretében szeretné a gyűjtő körzetében növelni a szolgáltatás minőségét, jelen esetben azzal, hogy a lakosok számára biztosít a zöld hulladék gyűjtésére edényeket – adta hírül a balaton.vehir.hu.

Ehhez a projekthez szeretné az „almádis” gyerekek segítségét kérni, mégpedig úgy, hogy rajzaikkal elmesélik a kerti hulladékok keletkezésének történetét vagy lefestik, a komposztálás fontosságát esetleg megrajzolják, hogy a zöld körforgásból, hogyan cseperedik egy facsemete. Elsődleges cél, hogy a felnövekvő generáció számára jó példát mutassunk a környezettudatos gondolkodás terén. A szelektív, veszélyes vagy épp a zöld hulladékok megfelelő kezelése a legalapvetőbb teendő, melyet a lakosok megtehetnek környezetük védelme érdekében.

A BalKom többféle módon is megjutalmazza a gyerekek munkáit:

  • A szakmai zsűri által kiválasztott első helyezett rajz, matrica formájában megjelenik a háztartásokban kihelyezett zöld hulladékgyűjtő edények oldalán.
  • Szintén a szakmai zsűri által kiválasztott első három helyezett rajz alkotója élményajándékban részesül.
  • Minden egyes beérkezett rajz kiállításra kerül a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár aulájában.
  • A legjobban sikerült rajzok kiállításra kerülne az Európai Hulladékcsökkentési Héten megrendezésre kerülő nagyszabású eseményen.
  • A legaktívabb intézmény /az, aki a legtöbb rajzot küldi be/ egy facsemetét kap az udvarába, ezzel is hozzá járul a közszolgáltató a zöld körforgás fontosságának hangsúlyozásához.

A rajzpályázat beadási határideje: 2020. november 08.