Megvehette volna egymilliárdért az önkormányzat is a boglári kempinget, de túl szegény volt hozzá (privatbankar.hu)

A balatonboglári kemping új – amúgy az építőiparból érkező – tulajdonosa szerint nem céljuk beépíteni a területet, marad a kemping, de színvonalasabbá szeretnék tenni. Ha lett volna pénze a helyi polgármesternek, akkor az önkormányzat is vihette volna a kempinget – írja a privatbankar.hu.

 

Nem is indult a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. által a balatonboglári Sellő kempingre tavaly ősszel sikeresen megtartott árverésen az a társaság, amely viszont ma már a kemping tulajdonosának mondhatja magát, így annak sorsa is az ő kezében van.

Igen, a mi tulajdonunkba került a Balatonboglári Sellő Kempinget tulajdonló gazdasági társaság, amelyet a Classens Grouppal jó ideje zajló és gördülékeny, elsősorban idegenforgalmi fejlesztésekre irányuló, egyéb üzleti együttműködés alapozott meg
– mondta lapunknak Kovács András, a VAAB-INMO Ingatlanhasznosító Kft. egyik tulajdonosa.

Az állam 2019-ben került a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tulajdonosai közé, majd 2019. augusztusban egy 6,6 milliárd forintos tőkeemeléssel elérte, hogy többségbe kerüljön, és így a tóparti tulajdonos önkormányzatok érdemben már nem tudnak beleszólni a társaság működésébe. A hajózási társaság a koronavírus-járványra hivatkozva döntött úgy: eladja több balatoni ingatlanát, így a balatonboglári Sellő, és a balatonszemesi Hattyú kempinget. A Bahart pedig azt közölte a lappal, hogy a Sellő kempinget egymilliárd-tizennyolcmillió forintért a Terebezd Trade kft. vette meg.

Kempingezzen és élvezze a gyönyörű környezetet maga körül, válassza szállásának a Balaton vízpartján található Sellő Campinget!  A szállás a balatonboglári vitorláskikötő mellett helyezkedik el egy különleges homokos parti félszigeten. A Sellő balatonboglári kemping kedvelt szállás családok és kisgyermekkel nyaralók számára. Családias légkörét a kemping önálló homokos strandja, játszótere biztosítja – szól a kemping bemutatkozása, ami tehát a Terebezd Trade tulajdona lett.

A Terebezd Trade 2019 őszén alakult somogyszobi székhellyel, nem is volt bevétele, és egészen 2020. decemberig az AGRÁR Mezőgazdasági Kft. volt a többségi tulajdonosa. Ez a cég már jobban néz ki, hiszen 2019-ben 3,8 milliárd forintos forgalom mellett egymilliárd forintos nyeresége volt.

A privatbankar.hu cikkének folytatása csak előfizetőknek érhető el itt.

 

A szemesi kempinget is elvitték egymilliárdért – Tiltakoznak a helyiek

A balatonboglári kemping után második próbálkozásra már a balatonszemesi kempinget is sikerült eladnia az államnak. A helyiek tiltakoznak, mert féltik a strandot. A boglári kempinget megszerző cég gyorsan gazdát cserélt – írta meg ugyanez a  hírportál..

Sikeres volt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. árverése, ahol egymilliárd-tizenhatmillió forintért vitte el egy ismeretlen licitáló az állami tulajdonban lévő Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) által eladásra meghirdetett balatonszemesi Hattyú kempinget – derül ki az MNV aukciós oldaláról. Licitálni január 20-tól lehetett és február elején járt le a határidő.

Sokáig úgy nézett ki, hogy senkinek nem kell az ingatlan, de az utolsó napokban befutott egy ajánlat a kikiáltási áron, ami egymilliárd-tizenhatmillió forint volt. Ez már a második kísérlet volt a balatonszemesi kemping eladására, de az őszi forduló nem járt sikerrel.

Sokakban ez máris rengeteg kérdést fogalmazott meg, de most még türelmüket kérjük, hiszen az adás-vétel annyira friss, hogy még a tinta sem száradt meg rajta. Ugyanakkor érdeklődéssel várjuk majd az új tulajdonosok terveit – közölte a balatonszemesi önkormányzat a Facebook-oldalán. Innen az is kiderült, hogy az ismeretlen vevő biztosan nem az önkormányzat volt, mert nincsen ekkora tőkéjük, és a vevőt sem ismerik.

 

Kevés az ilyen jó fekvésű ingatlan a Balatonnál

Kevés ennél jobb elhelyezkedésű ingatlan van a Balatonnál. Valóban közvetlenül a vízparton fekszik. A kerítésétől konkrétan 11 lépés után már a Balaton következik. Nem valami drága kempingről van amúgy szó, egy lakókocsis parcella mintegy négyezer forintba kerül egy éjszakára. Az eladás után azonban nem lesz kötelező megtartani a kemping funkciót, egy újabb luxus apartmanház felhúzásával vélhetően gyorsabban megtérülhet a befektetés.

Ettől félnek a helyiek is, akik egy petícióval és civil összefogással próbálják elérni, hogy a jelenlegi kemping-funkció megmaradjon. Néhány nap alatt négyszáznál is több aláírás gyűlt össze a mintegy kétezer lakosú faluban – írja a privatbankar.hu.