Megújult udvar várta az iskolásokat Tihanyban (Tihanyi Visszhang)

Példás összefogásnak köszönhetően teljesen megszépült a tihanyi Bencés Általános Iskola udvara. Szülők, támogatók, szervezetek fogtak össze annak érdekében, hogy az intézménybe járó gyerekek szeptembertől egy felújított udvaron tölthessék az órák közötti szüneteket és a délutáni játszó időszakot – írja a település havilapja, a Tihanyi Visszhang.

 

Az iskola szülői szervezete felhívást intézett a szülőkhöz, amelyben anyagi támogatásukat és fizikai segítségnyújtásukat kérte az iskolaudvar fejlesztéséhez. A kis létszámú, de nagyon lelkes közreműködők augusztus 8-án végezték el társadalmi munka keretében a felújítást. Kialakítottak egy homokozót, megépítették a sportcsarnok és a kosárlabda pálya közötti összekötő járdát, újrafestették a jelenlegi játszótéri játékokat, felállítottak egy napvitorlát a kosárlabdapálya mellé, felújították a régi kültéri szemeteskukákat és udvari padokat, valamint füvesítéshez és tereprendezéshez is hozzájárultak.

További terveik között szerepel még az iskola felső bejárata melletti terület rendezése, virágosítás, tereprendezés a jövendőbeli kültéri tanteremnél, udvari asztalok és padok vásárlása, kerítésmagasítás, játszótéri játékok javítása, gyöngykavics cseréje, fedett esőbeálló és kis focipálya kialakítása, fali- és ivókút kiépítése. Ezekhez várják az iskoláért tenni akaró támogatók jelentkezését.