Megújult az alsópáhoki Fő út egy szakasza (Keszthelyi TV)

25 millió forintból újult meg az alsópáhoki Dózsa György út és Fő utca több mint egy kilométeres szakasza. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját forrásból hozta rendbe a rossz állapotban lévő útszakaszt.

Már birtokba is vették az autók a Fő utca megújult szakaszát Alsópáhokon. A zalaegerszegi gyorsforgalmi út megépítése előtt hatalmas forgalmat bonyolított ez a szakasz, emiatt az aszfaltréteg nagyon elhasználódott. A község lakóinak kérésére most új kopóréteget kapott az út.
„Az útfelújítás valójában elég egyszerűen zajlott. Ennek az útszakasznak igazán az volt a problémája, hogy a kopórétege nem volt megfelelő. Sok kátyú volt rajta, mert igazából nem tudtunk szakszerűen javítani az évek során. Ezért amellett döntöttünk, hogy egy erősítő réteggel egy új kopóréteget építünk a meglévő burkolatra.” – mondta Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója a Keszthelyi TV Híradójában.
A Magyar Közút megyei igazgatója elmondta, teherbírási problémái nem voltak az útnak. Kiemelte, az elmúlt időszakban a térség több szakaszán is sikerült felújításokat végezni. Ugyanezt hangsúlyozta Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője is, hozzátéve, hogy ezek a felújítások fokozzák a mobilitást és megfelelő körülményeket teremtenek a falvakban.
„Láthatjuk azt, hogy a Keszthely-Kertváros mellett menő utat hozták létre, folyik az útépítés Hévízen. Ezen kívül a 71-es úton is befejezték nyáron az újabb szakaszt, és Gyenesdiáson fog folytatódni jövőre reményeink szerint az újabb szakasz felújítása. Ezek csak a felújítások, és nyilván majd az új út építése az M7-es és Keszthely között, az is néhány éven belül elkészül.” – emelte ki a térség országgyűlési képviselője.
A település lakói nagy örömmel fogadták az útfelújítást. Czigány Sándor, a község polgármestere elmondta, 20 éve nem volt ilyen átfogó útrendezés Alsópáhokon, mint az elmúlt időszakban.
„Tavaly átadtuk a nemesboldogasszonyfai utat, annak egy részét, idén pedig a Fő utcánk Dózsa utcai és Fő utca egy észének a szakaszát adtuk át. 1100 folyóméter hosszon készült el teljes szélességében olyan 6 centi vastagságban, meleg aszfalttal, és utána pedig az út szélének a padkázásával az alsópáhoki Fő út. Az itt élők nagy örömére, hiszen nagyon zajos volt az út, fel volt kopva, rengeteg kátyú tarkította.” – tette hozzá a polgármester.
Az elöljárók az ünnepélyes szalagátvágással adták át hivatalosan is az útszakaszt. A tervek szerint jövőre a postától a hévízi útig tartó mintegy 500 méteres út is új burkolatot kap majd.