Megújult a védőnői szolgálat és az óvoda épülete Lesencetomajon (veol.hu)

Elkészült a védőnői szolgálat és az óvoda épülete felújítása, a beruházásokat pénteken adták át.

Mészáros László polgármester elmondta, hogy a több, mint 28 millió forintos támogatáshoz az önkormányzat öt százalékot tett hozzá. Elkészült az épület teljes tetőszerkezete felújítás, a homlokzat hőszigetelése, a külső nyílászárók cseréje, az akadálymentesítés, továbbá fűtést korszerűsítettek, kisebb átalakítást végeztek, mozgáskorlátozott mosdót alakítottak ki – tudósít a veol.hu.

Az óvoda átadása során Fenyvesi Zoltán, a térség országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy a tavalyi után idén újabb pályázati lehetőségnek köszönhetően most 15 millió forintos támogatással fejlődött az épület. – A Magyar Falu Program ma már 24 különböző pályázati formát kínál, lefed mindent, amely egy falu életében fontos. Életünknek még hosszú ideig részese lesz a program, most újabb 25 milliárd forinttal bővül a pályázati lehetőségek kerete, újra pályázhatnak a települések – mondta a képviselő és gratulált a község sikeréhez.

Mészáros László az épület múltjáról beszélt. – Az egykori uradalmi épület mostanáig sokféle funkciót betöltött, 1976-tól már óvodaként szolgál. Az utóbbi években sok felújítást végeztünk, megújult a tető, új kazánt vásároltunk, hogy olcsóbb legyen a nagy belmagasságú épület a hőellátása. A tavalyi évre a vizesblokkok és az elektromos hálózat újult meg. Idén a Magyar Falu Program segítségével napelemeket szerezhettünk be az elektromos áramellátás érdekében, valamint elkészült a homlokzati hőszigetelés és újabb eszközökkel gazdagodott a tornaszoba – mondta a polgármester és hozzátette, hogy mostanra teljesen megújult az óvoda épülete.