Megújult a kormányhivatal Keszthelyen (TV Keszthely)

Megújult a Zala Megyei Kormányhivatal Deák Ferenc utcai épülete. Hazai forrásból korszerűsítették a villamoshálózati-, informatikai- és fűtési rendszert és nyílászárókat is cseréltek. A beruházás decemberre készült el. A járvány miatt most mutatta be a fejlesztést a Zala Megyei Kormányhivatal.

A kormányhivatal Deák Ferenc utcai épületének felújítása tavaly augusztus és december között zajlott. 64 nyílászárót cseréltek ki, több mint 1100 méter vezeték cseréjével korszerűsítették a villamoshálózatot, teljes körűen rekonstruálták az informatikai- és fűtési rendszert, klimatizálták az épületet és kifestettek. 30 kormánytisztviselő végzi itt munkáját és fogadja már méltó körülmények között az ügyfeleket – tudósít a TV Keszthely.

Zala megye kormánymegbízottja elmondta, 76 millió forint hazai forrásból valósult meg a felújítás. Dr. Sifter Rózsa hozzátette, folyamatosan zajlik az államigazgatási feladatok racionalizálása. A korábban a települési jegyzőket terhelő államigazgatási ügyek is átkerültek a kormányhivatalokhoz. A legújabb átalakítások az építési és földügyi feladatokat érintik. Ezek ügyintézése már a felújított épületben zajlik.

„Ezek az építéshatósági ügyek egy helyre, a megyei kormányhivatal szervezeti egységébe kerültek, de természetesen az ügyintézések helyszíne a járásszékhelyeken keresztül zajlik, így az állampolgárok könnyen elérhetik. Ugyancsak érintette ez az átalakítás a földügyi ügyintézésünket is, amit régen földhivatalnak hívtak. Most egy földügyi osztály keretén belül zajlik ezen feladatok végzése” 

– nyilatkozta Dr. Sifter Rózsa.

A városkép és a keszthelyiek ügyintézési lehetőségei szempontjából is nagyon örvendetes ez a felújítás – hangsúlyozta a város polgármestere. Nagy Bálint hozzátette, így komfortos és hatékony ügyintézés valósulhat meg az egykori földhivatali épületben:

„Amellett, hogy megújulnak az épületek külsőre, belsőre, a városképhez jó értelemben, mértékben hozzájárulnak. Nagyon fontos, hogy az ügyintézés az még gördülékenyebb és még komfortosabb tud lenni. Azt gondolom, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kell arra fektetni, hogy a mai kor kihívásainak megfelelően tudják az ügyfeleket minél gyorsabban, minél hatékonyabban ellátni.”

A fejlesztést a térség országgyűlési képviselője is üdvözölte. Manninger Jenő elmondta, hogy folyamatosan zajlik a kormányhivatali épületek felújítása