Toborzást indított a balatonfüredi polgárőrség (Füred TV)

Toborzás és támogatók szerzése volt az elsődleges célja annak a rendezvénynek, amelyet a Bergmann család kezdeményezett és amelyen a helyiek megismerhették a polgárőrség munkáját, eddigi eredményeit, jövőbeli céljait. A biztonság és a nyugalom fenntartása mindenki számára fontos, a város vállalkozóinak is érdeke, hogy rend legyen Balatonfüreden, elsősorban most az ő segítségükre számít a szervezet. 

Jelenleg tizennégy taggal, hat aktív polgárőrrel végzi a szolgálatot a Polgárőrség Balatonfüreden – tudósított a Füred TV. Munkájukat ingyen végzik, viszont a felszerelésekre és a szervezet működtetésére szükség van anyagi támogatásra. Emiatt szervezte meg Bergmann Ernő a találkozót a Polgárőrség és a helyi vállalkozók között. Mint fogalmazott: úgy döntött, hogy a nyári szezon végeztével lehetőséget és helyszínt biztosít a Bergmann Cukrászdában Karli Imrének, a polgárőrség vezetőjének, hogy bemutassa a helyi vállalkozóknak a szervezetet, a feladatokat és a célokat.

Karli Imre elmondta: a rendőrségnek szoros társa a Polgárőrség, mert vannak olyan rendezvények, biztosítások, ahol a rendőrségi létszám kevés és szükség van az ő munkájukra. Hozzátette: ez egy társadalmi szervezet, amelynek tagjai ingyen végzik a szolgálatot és saját szabadidejüket szánják a város biztonságának fenntartására. A lakosság szubjektív biztonságérzetét próbálják fenntartani. Elárulta azt is, hogy folyamatosan toboroznak tagokat várják a jelentkezéseket.

Bárki jelentkezhet polgárőrnek, aki betöltötte a tizennyolcadik életévét és büntetlen előélettel rendelkezik. Felső korhatár pedig nincs. A szervezet működésének feltételei jelenleg adottak, de a hosszabb távú fenntarthatóság érdekében várják a lakosság támogatását.

Böröcz István önkormányzati képviselő fontosnak tartja, hogy a városban stabilan működjön a Polgárőrség. Az önkormányzat ennek érdekében már tett is lépéseket, egyebek mellett vállalta a formaruhák beszerzését – mondta el Böröcz István. Hozzátette: emellett működési helységet jelöltek ki, aminek zajlik a technikai felszerelése.

A fórumon Holczer András alpolgármester megköszönte a Polgárőrség munkáját, egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a biztonság és a nyugalom Balatonfüreden. A politikus összefogást kért a helyi vállalkozóktól, hogy a szervezet munkája továbbra is zavartalanul működhessen.